Nytt dödsfall efter trafikolyckan – kvinna avliden

Under tisdagen kom beskedet att en man i 90-årsåldern avlidit efter att ha skadats i trafikolyckan utanför Rimforsa den 27 april. Nu berättar polisen, som varit i kontakt med anhöriga, att även den kvinna i 95-årsåldern som skadades i olyckan har avlidit.

Polisen bekräftar att även den kvinna i 95-årsåldern som fördes till sjukhus efter trafikolyckan utanför Rimforsa förra veckan nu avlidit.

Polisen bekräftar att även den kvinna i 95-årsåldern som fördes till sjukhus efter trafikolyckan utanför Rimforsa förra veckan nu avlidit.

Foto: Arkivbild

Rimforsa2023-05-03 15:13

Det var vid 11-tiden på förmiddagen den 27 april som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen på väg 23/34 strax utanför Rimforsa. Räddningstjänsten uppgav att det rörde sig om en sidokollision mellan en lätt lastbil och en personbil där sammanlagt fyra personer drabbats, varav två fördes med ambulans till sjukhus.

En av dem, en man i 90-årsåldern, avled senare till följd av sina skador.

Polisens förundersökningsledare Marie Åhlund bekräftar nu att även mannens fru, den kvinna i 95-årsåldern som skadades i olyckan och fördes till sjukhus, har avlidit. Åhlund har fått denna information från anhöriga till kvinnan.

Polisen har varit i kontakt med föraren av lastbilen och det finns ingen misstanke om att den personen orsakat olyckan. Polisen ska nu undersöka personbilen.

– Det enda vi egentligen kan göra är att undersöka den här bilen för att se om den hade några brister för att försöka förstå varför olyckan hände, säger Marie Åhlund och tillägger:

– Förmodligen är det den mänskliga faktorn som har legat bakom olyckan.

Man har även kontaktat Trafikverket som samlar på information om olycksplatser och dödsfallsolyckor för sitt trafiksäkerhetsarbete. Förundersökningsledaren meddelar vidare att det polisiära ärendet kommer att läggas ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!