Kinda kombinerar sin jul- och kommunfest

I år väljer Kinda kommun att anordna en kombinerad jul- och kommunfest. Ett sätt att ta hänsyn till det rådande budgetläget menar kommunalrådet Conny Forsberg (S).

Tv-profilen och komikern Jesper Rönndahl besöker Hackelhallen när kommunen bjuder sina anställda på kombinerad jul- och kommunfest.

Tv-profilen och komikern Jesper Rönndahl besöker Hackelhallen när kommunen bjuder sina anställda på kombinerad jul- och kommunfest.

Foto: Dennis Petersson/Robin Fornas/bildmontage

Rimforsa2019-10-24 17:00

– Vanligtvis har vi en kommunfest lite tidigare på hösten, sedan brukar varje förvaltning anordna någon form av julaktivitet på egen hand. Kanske blir det något billigare genom att kombinera, men det är viktigt att vi ändå gör saker för våra medarbetare för att visa att de gör ett uppskattat arbete, förklarar kommunchef Rosie-Marie Fors.

Den 29:e november är det dags. Då är kommunens alla medarbetare och ett antal politiker, tillsammans cirka 1 000 stycken enligt Fors, inbjudna till Hackelhallen i Rimforsa. På schemat står mingel och enklare förtäring, stand-up med komikern Jesper Rönndahl samt dans till livebandet Seven Souls. Enligt kommunchefen var cirka 500 personer anmälda i början av veckan. 

 – Det är inga större summor som det handlar om, vi är så många, så slår man ut det kanske det är omkring 300 kronor per anställd. Alla har ju möjlighet att komma, förutom de som arbetar inom våra 24/7-verksamheter. De får istället maten utkörd till sig om de så önskar.

Kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg menar att festkombinationen blir ett sätt att ta hänsyn till det rådande budgetläget, då julgåvor och andra aktiviteter väljs bort. 

Bör man ha en kommunfest trots att ekonomin ser ut som den gör? 

– Ja det tycker jag. Vi jobbar med att vara en attraktiv arbetsgivare och det här är en del i det arbetet. Det är ett sätt att visa personalen att vi tycker de gör ett bra jobb, avslutar han.

Karta: Fotbollsplan Hackel
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!