Hon tar över caféet: "Det blir några förändringar"

Therése Spjelkavik kommer att ta över Café Bagarboden i Rimforsa. Hon tar över efter nuvarande ägaren Eva Johansson, som gör sin sista dag på onsdag den 7 april.

Therése Spjelkavik (t.v) kommer att ta över Café Bagarboden i Rimforsa efter Eva Johansson (t.h).

Therése Spjelkavik (t.v) kommer att ta över Café Bagarboden i Rimforsa efter Eva Johansson (t.h).

Foto: Privat / Carl Holmqvist

Rimforsa2021-03-30 12:47

I vår kommer det att bli ägarskifte på Café Bagarboden. Efter fyra år som ägare kommer Eva Johansson att flytta ut från lokalerna och in flyttar Therése Spjelkavik. Cafénamnet förblir dock detsamma.

– Det kommer fortsätta att heta Bagarboden. Annars skulle alla ändå bara kalla det för "gamla Bagarboden" i tio år framöver, säger Therése Spjelkavik och skrattar.

Kommer det att bli förändringar?

– Det blir några förändringar. Det kommer dels att målas om och så blir det ny logga. Sen har vi sikte på att få in lite luncher med mer matiga alternativ. Dessutom har jag även gått och blivit väldigt chokladintresserad, så det kommer att finnas.

Therése Spjelkavik är född och uppvuxen i Rimforsa, dit hon flyttade tillbaka för drygt tio år sen från Göteborg. Redan då fanns planer på att ta över Bagarboden när Tomas Eskilsson skulle sälja verksamheten. Men då var barnen väldigt små och det fanns inte utrymme i vardagen. Idag jobbar Therése som verksamhetsutvecklare på kommunalförbundet Itsam. 

– Men nu kände jag att jag var tvungen att antingen ta chansen eller sluta gnälla på att det är det här jag vill göra, säger Therése.

Förutom Therése fanns två andra intressenter att ta över Bagarboden men båda drog sig ur av olika anledningar. Köpeskillingen är inte offentlig men båda parter säger sig vara nöjda med överenskommelsen. För Eva Johansson blir 7 april den sista öppna dagen.

– Men vi har inget speciellt avsked planerat. Vi håller öppet och hoppas att det finns något kvar att sälja tills vi stänger, säger Eva Johansson.

Hur känns det att lämna?

– Jo, men det känns bra. Det var viktigt för mig att det löste sig på ett bra sätt och att verksamheten fortsätter, vilket den gör nu.

Har det varit mycket jobb?

– Det har det ju varit. Jag har semester en vecka om året och så är jag ledig de flesta söndagar. Sen har jag inga planer vad jag ska göra nu, jag kanske börjar klättra på väggarna snart.

Förutom Eva arbetar hennes syster Ann och bagaren Maria Johansson i caféet. Ann funderar på att gå tillbaka till sitt jobb som undersköterska inom vården medan Maria, som har arbetat på bageriet sedan 1999, kommer att följa med i flytten.

– Det är många som har undrat och det är officiellt att Maria fortsätter som bagare, säger Therése.

När planerar ni att öppna det nya caféet?

– Senast i första veckan av juni.

Karta: Café Bagarboden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!