Här bygger idrottsföreningen Kindas första padelbana

Beslutet togs redan för två år sedan, men vägen till mål har varit krokig. Under måndagen levererades till slut Rimforsa IF:s nya padelbana – som ska stå klar om drygt en vecka.

Här, på en av tennisbanorna i Rimforsa, ska kommunens första padelbana monteras. "Vi är riktigt sugna", säger Roger Nilsson och Per-Arne Pettersson från Rimforsa IF.

Här, på en av tennisbanorna i Rimforsa, ska kommunens första padelbana monteras. "Vi är riktigt sugna", säger Roger Nilsson och Per-Arne Pettersson från Rimforsa IF.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2021-08-19 07:53

Det är något förväntansfullt i föreningskollegorna Per-Arne Pettersson och Roger Nilssons blickar när de ser den efterlängtade lastbilen, sakta men säkert, backa in på parkeringen vid Hallvägen i Rimforsa. Här, på en av de asfalterade tennisbanorna vid Åsundahallen, ska kommunens första padelbana snart ta form. Till sin hjälp i byggnationen har föreningen lejt in duon Tommy och Lars-Åke Karlsson.

undefined
Banan är demonteringsbar och det nuvarande avtalet med kommunen sträcker sig över tre år. "Att flytta den till Hackelområdet är ett alternativ som vi har diskuterat", förklarar ordförande Per-Arne Pettersson.

– Bara glasskivorna väger omkring 2,5 ton, så det är lite spännande nu. Vi får se hur det går, konstaterar Per-Arne Pettersson, Rimforsa IF:s ordförande, när padelbanans något otympliga delar plockas ut ur lastbilen.

För ungefär två år sedan började föreningen att sondera möjligheterna för att bredda sin verksamhet. Valet föll på padelsporten – en sport som växer och har vuxit i en explosionsartad takt. Förhoppningen är att locka medlemmar i ett större åldersspann.

undefined
Per-Arne Pettersson och Roger Nilsson har kämpat för att få padelbanan på plats. Leveransen, som kom under måndagen, för försenad med ett antal veckor.

– Tennisbanorna står inte helt oanvända men det är inte så många som spelar tennis i dag. Vi har gjort om vår tennis- och bordtennissektion till en racketsektion och vi hoppas att padeln kan få igång hela verksamheten, förklarar kassören Roger Nilsson.

Till en början var tanken att padelbanan skulle placeras på Hackelområdet i Rimforsa. Kommunens skolplaner satte stopp för detta.

– Ja, vi kom ingenstans på grund av planerna på en grundskola. Det blockerade allt, förklarar Pettersson.

undefined
Lars-Åke Karlsson assisterade föreningen när den något otympliga lasten skulle fraktas från lastbilen till tennisbanorna. Bara glasskivorna väger 2,5 ton.

Lösningen blev en demonteringsbar padelbana. RIF:s avtal med kommunen sträcker sig över de tre kommande åren.

– Det är möjligt att banan ska vara här permanent, med tanke på hur vackert det är här. Om den ska flyttas i framtiden hänger mycket på vad kommunen tänker sig med Hackelområdet, fortsätter Pettersson.

Kostnaden för banan är cirka 450 000 kronor där hälften finansieras av bidrag från Kinda-Ydre Sparbank och Riksidrottsförbundet.

– Den andra halvan är pengar som vi har och vi ser inga problem med att satsa den summan. Det viktigaste för oss är att vi får bokningar av personer i alla åldrar och att det blir liv och rörelse här nere igen. Inte att vi tjänar en massa pengar, konstaterar Nilsson.

undefined
Bokningen av banan kommer att ske på Rimforsa IF:s hemsida. Nyckel till banan hämtas på ICA Melkers där det också kommer att finnas möjlighet att hyra racket och boll.

Målet är, även om det är ambitiöst, att premiärspelet på banan ska äga rum nästa söndag.

– Jag har ingen aning om planen håller men vi har helt klart en del att stå i den här veckan, säger Pettersson.

Ska ni själva spela?

– Ja, vi är riktigt sugna, svarar Nilsson.

Padelbanan innebär en ekonomisk satsning för föreningen på drygt 450 000 kronor. "Padelsporten fungerar för alla åldrar och det talar för att det är mer än en fluga", menar föreningens kassör Roger Persson.
Padelbanan innebär en ekonomisk satsning för föreningen på drygt 450 000 kronor. "Padelsporten fungerar för alla åldrar och det talar för att det är mer än en fluga", menar föreningens kassör Roger Persson.
Karta: Tennisbanorna, Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!