Beskedet: Han tar över som vd i Rimforsa

Av nästan 100 sökande föll valet till sist på 47-åriga Peter Sonevang. I början av 2020 efterträder han Mathias Nilsson som ny vd för Rimaster Electrosystem AB.

Vd:n Tomas Stålnert och hans Rimasterkoncern har rekryterat en ny lokal vd till dotterbolaget Rimaster Electrosystem AB, nämligen Peter Sonevang.

Vd:n Tomas Stålnert och hans Rimasterkoncern har rekryterat en ny lokal vd till dotterbolaget Rimaster Electrosystem AB, nämligen Peter Sonevang.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2019-12-11 18:00

– Jag har länge haft ögonen på vad jag ska göra som nästa steg. Rimaster är ett företag som passar min bakgrund inom produktion och som har rätt värderingar, så det var en ömsesidig matchning kan man säga, konstaterar företagsledaren som under de senaste åren varit platschef hos kylartillverkaren TitanX i Linköping. 

Rimforsagrundade Rimasters organisation bygger på lokal ledarstruktur i en mängd olika dotterbolag. Förutom de internationella etableringarna i Kina, Frankrike, Belgien, Polen och Serbien finns tre verksamheter i Sverige. Det är på hemmaplan i Rimforsa, vid Rimaster Electrosystem AB, som Peter Sonevang ska ta över vd-posten. Ett val som koncernens vd, tillika delägaren, Tomas Stålnert är nöjd med. 

– Vi har vuxit kraftigt de senaste åren och tror att vi kommer att fortsätta med det. För oss var det därför viktigt att hitta en person som vill arbeta för att utveckla organisationen och affären, men också fortsätta resan, konstaterar han. 

Peter Sonevang har under nästan hela sin karriär arbetat inom Ericssonkoncernen, vid Norrköpingsfabrikerna under 1990-talet men också vid verksamheterna i Katrineholm, Stockholm och i Kina. Med stor erfarenhet av vad han kallar för förändringsledarskap hoppas han kunna leda företaget i den utveckling som är på gång i Rimforsa. Den 7:e januari gör han sin första arbetsdag och kommer, fram till februaris slut, att arbeta parallellt med den avgående vd:n Mathias Nilsson.

– Mycket av uppdraget innefattar nog sånt som jag på pappret jobbat med innan, men sedan är det alltid ett nytt team med nya människor och det är lite som att byta coach i ett fotbollslag, man börjar om på sätt och vis. De delar jag inte jobbat så aktivt med tidigare är försäljningen, att utveckla affären, men det ska vara lite fjärilar i magen också. 

Sedan 2015 har Rimasterkoncernens omsättning ökat från 422 miljoner kronor till mer än det dubbla, och enligt koncernens vd Tomas Stålnert har utmaningen varit att rekrytera och utbilda personal, i alla länder. Nu är målet, som vi tidigare rapporterat, en expandering, med medarbetare och lokaler, i Rimforsa.

– Det råder väldigt hög förändringstakt i företaget så därför gäller det att säkra våra processer, och det hoppas jag kunna bidra med, avslutar Sonevang.

"Det var en ömsesidig matchning", säger Peter Sonevang som kommer från ett jobb som platschef för kylartillverkan TitanX i Linköping.
"Det var en ömsesidig matchning", säger Peter Sonevang som kommer från ett jobb som platschef för kylartillverkan TitanX i Linköping.
Karta: Rimaster AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!