Beskedet efter corona: Mässan ställs in

Mässan Allt för Rimforsa ställs in. Det meddelade arrangerande föreningen Leva och Bo i Rimforsa under torsdagen.

Leif Ihreskog är Leva och Bo i Rimforsas talesperson gällande mässan och tycker det är tråkigt att de tvingas ställa in.

Leif Ihreskog är Leva och Bo i Rimforsas talesperson gällande mässan och tycker det är tråkigt att de tvingas ställa in.

Foto: Stefan Holgersson/Arkiv

Rimforsa2020-03-19 14:40

– Vi tog det slutgiltiga beslutet under onsdagen, och just nu tycker jag att det känns jättetråkigt att det blir så här, säger Leif Ihreskog, representant från Leva och Bo i Rimforsa.

Den 16 maj är en dag som det har storsatsats för att skapa en heldag med mässan Allt för Rimforsa. Men till följd av coronavirusets framfart har man nu beslutat att mässan inte blir av.

När mässan har arrangerats under tidigare år har omkring 25 ideella föreningar ställt upp och medverkat för att anordna aktiviteter under dagen. I år skulle ungefär lika många ha deltagit. Under torsdagen har Leif Ihreskog meddelat alla inblandade parter om att mässan inte blir av.

– Vi har förberett oss sedan förra årets mässa avslutades. Det är många ideella timmar som man har lagt ner på att planera och vår förhoppning var att det skulle blivit ännu bättre i år, säger han.

Förutom att arrangera mässan är det tänkt att det samtidigt ska arrangeras en återinvigning av Skedevid kanal. Sedan i höstas har ett omfattande renoveringsarbete av kanalen pågått. I nuläget finns det ändå förhoppningar om att återinvigningen fortfarande kan bli av.

– Vi följer utvecklingen noga och tar det steg för steg. Vi avvaktar och hoppas att det kan genomföras, säger Karin Nybrolin, vd för AB Kinda Kanal.

Att Allt för Rimforsa ställs in påverkar inte invigningen än så länge.

– Det är tråkigt att mässan inte går att genomföra, men vi jobbar efter att kunna köra som planerat, säger Karin Nybrolin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!