– Trenden har gått ner, det är lite mera kämpigt att vara arrangör nu, säger Lena Josefsson, en av arrangörerna i Gullringen Nöje AB.

– Det är en nedåtgående trend inom dansbandsmusiken, men vi fick en uppåtgående trend tack vare Matz Eklunds film om oss, säger Trond Korsmoe, en av medlemmarna i kvällens uppträdande band.

 

Artikelbild

| I lördags var det invigning av den nya puben. "Det var renoveringsbehov, och antalet gäster i puben har minskat, så vi har gjort en uppryckning", säger Lena Josefsson, en av arrangörerna.

Filmaren Matz Eklund från Vimmerby gjorde en dokumentär om Larz Kristerz år 2018 som heter "Vill du dansa?", och som har visats på TV. 

– Vår publik kommer inte bara för att dansa, de kommer för att umgås och ta en öl också, säger Anders Tegnér, som spelar elgitarr i bandet.

– Många har hittat varandra tack vare musiken, Larz Kristerz är bättre än Tinder, säger bandets Peter Larsson.

Samtliga medlemmar är eniga om att nackdelen med jobbet är att det är svårt att ha ett socialt liv, man är alltid ute och spelar på helger.

Artikelbild

| Caroline Pettersson, Nyköping och Julia Lindell från Kisa är trogna Larz Kristerz fans. "Jag fastnade för Larz Kristerz när jag såg dem vinna dansbandskampen, då var jag 4 år, säger Julia Lindell

 

– Dansbanden tycker om att komma hit och spela, säger Lena Josefsson.

Artikelbild

| Ann-Louise och Daniel Johansson från Rimforsa hade åkt till Pumpen för att se Larz Kristerz. "Det passade så bra för vi har ordnat barnvakt ikväll " säger Daniel Johansson.

Hon säger att verksamhetens ekonomi överlag är okej, men att det varierar mycket under året och att man "går på en del nitar".

– Om man slår ut ekonomin på hela året så är det okej, säger Lena Josefsson. 

Artikelbild

| Olle Larsson och Joakim Rosén besökte Pumpen för att dansa och ha kul.

– För 20 år sedan spelade det ingen roll vem som stod på scenen och spelade, publiken kom för att det var fest, säger Lena Josefsson. Sen så är det konkurrens också, idag är det banden som styr, de har sin egen publik, och de kan åka 20 mil för att dansa till sitt favoritband.