SjÀlvklart val att bli ordförande

PRO Överum-Dalhem saknar inte ordförande lĂ€ngre. Efter flera Ă„r utan, kunde föreningen vid sitt Ă„rsmöte vĂ€lja Christine Landstedt till ny ordförande.

Årsmöte för PRO Överum-Dalhem, som dĂ„ valde Christine Landstedt till ny ordförande.

Årsmöte för PRO Överum-Dalhem, som dĂ„ valde Christine Landstedt till ny ordförande.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Överum2019-03-05 12:00

Att Christine Landstedt hamnade i Överum hĂ€nger ihop med hennes och makens tidigare seglingsprojekt: under flera Ă„rs tid seglade de vĂ„r och höst i Medelhavet med egen bĂ„t.

De ville passa pĂ„ innan de blev för gamla. Det var dĂ„ som de tog beslutet att sĂ€lja radhuset i Haninge och skaffa ett billigare boende. Valet föll pĂ„ Överum, dĂ€r maken Lasse Ă€r uppvĂ€xt.

Christine, som ville lÀra kÀnna mÀnniskor pÄ sin nya hemort, tyckte att det kÀndes sjÀlvklart att gÄ med i den lokala PRO-föreningen. Snart började hon hjÀlpa till med hemsidan och hoppade in som sekreterare, nÀr hon var hemma i Sverige.

I somras seglade hon och Lasse hem bĂ„ten till Sverige igen. Nu ligger den i Loftahammar och vĂ€ntar pĂ„ sommaren och nya turer, fast dĂ„ "bara" pĂ„ Östersjön.

Och Christine, som fyller 68 i höst, har precis blivit vald till ny ordförande för PRO. Bland frÄgor hon vill driva, nÀmner hon tillgÀnglighet. Hörselslinga i offentliga lokaler och nÀrhet till parkeringsplatser Àr viktigt nÀr man börjar komma upp i Ären.

Hur ser du pĂ„ den stĂ€ngda vĂ„rdcentralen i Överum?

– Det vore rimligt att man kunde komma dit Ă„tminstone en gĂ„ng i veckan, och att det dĂ„ kom dit en ambulerande sköterska och lĂ€kare, sĂ€ger hon.

PÄ fritiden umgÄs Christine med sin man och sina barn och barnbarn. Hon seglar, vÀver, lyssnar pÄ rockmusik, spelar kort och lÀser flera böcker i veckan. SprÄk Àr ett stort intresse.

Christine Landstedt, Överum, Ă€r ny ordförande för PRO Överum-Dalhem.
Christine Landstedt, Överum, Ă€r ny ordförande för PRO Överum-Dalhem.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!