Författaren ska lÀra unga att skriva

Den 13 oktober kommer författaren Malin Eriksson till Överum för att ha en skrivarworkshop för ungdomar pĂ„ ridskolan.

HĂ€stboksförfattaren Malin Eriksson gĂ€star Överum.

HĂ€stboksförfattaren Malin Eriksson gĂ€star Överum.

Foto: Pressbild

Överum2018-10-08 13:30

Workshopen, som Ă€r för ungdomar frĂ„n hela kommunen, Ă€ger rum pĂ„ ridskolan i Överum. Den Ă€r en del av det ettĂ„riga ungdomsprojektet i Överum, som KulturrĂ„det har medfinansierat med 80 000 kronor.

– Författaren som ska komma Ă€r hĂ€stmĂ€nniska, sĂ„ dĂ„ frĂ„gade Åsa Österlöf om vi var intresserade att vara med. Vi hoppas att vi fĂ„r ihop ett gĂ€ng, sĂ€ger Mona Gustafsson frĂ„n Överums hĂ€stsportförening.

Malin Eriksson skriver hÀstböcker för unga samt seriemanus och artiklar i tidningen Min HÀst. Hon har Àven tÀvlat i medelsvÄr dressyr med egna hÀstar.

Workshopen, som riktar sig till ungdomar frÄn tolv Är, Àr gratis att vara med pÄ. Deltagarna fÄr göra skrivövningar och lÀra sig hur en författare arbetar.

MÄlet Àr att de ska kunna anvÀnda och utveckla sina egna hÀst- och ridkunskaper, men man behöver inte vara en aktiv ryttare för att vara med.

Projektet leds av bibliotekarien Åsa Österlöf och drivs i samarbete med Överums hĂ€stsportförening, Överums IK:s ungdomssektion, Överums fritidsgĂ„rd och biblioteket i Överum.

Österlöf sĂ€ger att de kommer att ha en liknande trĂ€ff hos Överums IK, som de nu ska ha pĂ„ ridskolan.

– Vi försöker möta ungdomarna dĂ€r de befinner sig och lĂ€ra kĂ€nna dem bĂ€ttre, sĂ€ger hon.

Förhoppningen Ă€r att projektet ska leda till att fler unga besöker biblioteket. Den 31 oktober ska Susann Larzon, tillsammans med ungdomar, göra i ordning ungdomsavdelningen pĂ„ biblioteket i Överum.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!