Översiktsplanen vidare för antagande

I slutet av mars beslutade samhällsbyggnadsnämnden i Kinda att tillstyrka den fördjupade översiktsplanen för Rimforsa. Översiktsplanen går nu vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för antagande.

Intresset var stort när Kinda kommun bjöd in för informationsträff angående översiktsplanen.

Intresset var stort när Kinda kommun bjöd in för informationsträff angående översiktsplanen.

Foto: Torbjörn Lindqvist

RIMFORSA2019-04-01 15:00

Kinda kommun skickade i förra veckan ut ett pressmeddelande som gällde den fördjupade översiktsplanen för Rimforsa. Planen omfattar Rimforsa med omnejd och visar hur den befintliga strukturen i samhället kan förstärkas och hur obebyggda markområden i anslutning till orten kan utvecklas.

– Den framtidsbild för Rimforsa som den fördjupade översiktsplanen målar upp är en varierad bebyggelse med både flerbostadshus, småhus och gruppboenden, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L).

Den fördjupade översiktplanen har, under processens gång, skapat stort engagemang bland allmänheten.

– I och med att översiktsplanen inte är juridiskt bindande blir det lite för detaljerat att gå in i de frågeställningar som en del yttranden handlar om. De blir aktuella på detaljplanenivå, vilket är en helt annan process där man genomför ett nytt utställningsförfarande, förklarar Österling.

Redan nu pågår arbetet med detaljplanen för nya bostadsområden.

– Byggherrar har hört av sig och är intresserade av att vara med och bidra till att genomföra visionerna i Rimforsa, säger samhällsbyggnadschefen Bita Almasian i pressmeddelandet.

Översiktsplanen planeras att behandlas på kommunfullmäktiges sammanträde i maj.

Det är i Rimforsa som den fördjupade översiktsplanen gäller.
Det är i Rimforsa som den fördjupade översiktsplanen gäller.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!