Karro nämndes som tänkbar minister

I fredags nämndes Kaisa Karro (S) som en tänkbar civilminister, men själv avfärdar hon tanken. På tisdagen väntas nyvalda statsministern Magdalena Andersson (S) presentera sin nya socialdemokratiska regering.

Kaisa Karro (S) avfärdar spekulationer om att hon skulle vara aktuell som minister i den nya regeringen.

Kaisa Karro (S) avfärdar spekulationer om att hon skulle vara aktuell som minister i den nya regeringen.

Foto: Victor Bomgren

Östergötland2021-11-29 17:00

Den politiska kommentatorn Anders Pihlblad spekulerade i fredagens Tv4 Nyhetsmorgon kring tänkbara ministerkandidater. Enligt Pihlblad skulle Kaisa Karro (S) som är regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland kunna bli aktuell som civilminister. Det uppmärksammades även av partikollegan Elias Aguirre (S) på Facebook. 

– Det är så klart väldigt smickrande att bli nämnd i de diskussionerna. Det får man väl se som ett kvitto på att man gör ett bra jobb på hemmaplan, men mitt fokus ligger på att fortsätta styra regionen och att ägna mig åt regionpolitik, säger Kaisa Karro (S). 

Har du några ambitioner om att ägna dig åt politik på riksnivå?

– Jag är inte klar i regionen, utan har tackat ja till att fortsätta kandidera här. Det finns fortfarande frågor att fortsätta jobba med och jag trivs bra med att jobba i den östgötska kontexten. Så regionen är mitt fokus även för kommande period.

Vilka kan tänkas ingå i den nya regeringen?

– Det är Magdalenas val helt och hållet. Jag litar fullständigt på att hon har tänkt ut en regering som kan bidra med erfarenhet och kraft att förverkliga budgeten. Det är mycket i budgeten som är socialdemokratiska reformer. 

Finns det några östgötar som skulle kunna vara aktuella?

– Tittar man på östgötska riksdagsbänken så finns det ju flera där som absolut har kvalifikationer att kliva in i en regering, säger hon utan att ge några namn. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!