Om att lida pin men utan att bli fin

”En kväll om välmående för kvinnor. Kom med egna husmorstips för kroppens och själens omsorg, samtidigt som vi informerar om en revolutionerande nyhet!”

Foto:

Krönika2020-01-18 09:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så ljöd inbjudan från pensionärsföreningen och uppslutningen var mycket god. En hälsocoach höll i programmet och uppmuntrade de närvarande att delge sig av sina bästa tips. 

”Om man har förhårdnader och liktornar brukar jag sätta fötterna i en 1-2-3 lag med ättika, vatten och socker, sa Gullan. Man får inte bort allt men om man gnor torrt ordentligt efteråt blir det underverk.” ”Jag lägger skankorna i enbart ättika, svarade Doris. Då kan du tro att det släpper. Ibland kan jag använda skor som är ett nummer mindre.” Tipsen haglade och hälsocoachen fick knappt en syl i vädret.

”Vid blåskatarr vet ju alla, att ugnsvärmda bomullstrosor över ett rejält insmort lager grönsåpa gör underverk. Njuter man en päronkonjak därtill blir det glödhett ända nerifrån klyka och uppåt”, inflikade Signe med Cykeln. 

Nu hade den inbjudna coachen fått nog. Hon såg med avsmak på Signe. ”Mina damer! Nu är det hög tid att presentera kvällens klo!” Hon höll upp en liten svart tingest som liknade en leksaksbil. ”Detta är en fantastisk kombinerad massage- och hårborttagningsrobot. Man lägger sig bekvämt tillrätta och skyddar de delar man inte vill ha exponerade för apparaten. Sedan börjar den sakta vandra runt kroppen. Den masserar och där det finns oönskad hårväxt tar den galant bort även den. Ikväll finns möjlighet att låta en av er få prova…” Innan hon hunnit prata klart hördes: ”Jag ställer upp!” Fram trängde sig Britta Besk. ”Då är saken klar, sa coachen. Damen följer med mig och blir introducerad i hur apparaten fungerar. Tyvärr tillåter inte den personliga integriteten att det sker för öppen ridå utan jag har förberett i rummet intill. Ni övriga kan under tiden smaka på tilltugget och testa de olika erbjudandena som finns på borden. Jag återvänder snart. Under tiden händer underverk med fru Besk.” 

Snart ligger Britta ensam, på rygg i bara underbyxorna och med armarna under huvudet så lurvet i armhålorna är lättåtkomligt. Hon känner hur apparaten börjar cirkulera kring fötter och vader. När den når kartnaglarna fäller den ut några vassa skär och sågar av utväxten. Sedan blir allt mjukt och skönt igen. Apparaten flyttar sig från knäna upp mot armarna. Det känns varmt och behagligt. Britta drömmer sig bort. Bort till sommaren, då hon vandrar i gröngräset på lätta fötter och med en kropp som sjuder av energi och skamlöst begär. Och så slumrar hon in. 

Hon vaknar tvärt av att något luktar bränt och upptäcker att apparaten nu vandrat neråt igen. Med fasa ser hon att den fastnat i troskanten och bikinilinjen står i ljusan låga. Britta skuttar ur sängen likt Rönnerdal, ut i toaletten för att släcka brasan. I spegeln ser hon i det blåtonade håret, en bred renrakad ledningsgata från hårfästet och uppåt, där apparaten gjort ett besök. 

Det blir alldeles tyst i lokalen när Britta kommer utrusande med trosor och fasthängande mojäng i handen, som hon kastar på coachen varefter hon sliter åt sig kappan och försvinner. 

Senare, med gänget och en päronkonjak i näven, vrider sig Signe av skratt: Där fick Britta lida pin utan att bli fin! Ska inte såna där mojänger in för laddning ibland? Säkert trodde den att det var innanför Brittas underbyxor som laddarn satt. Motorn har nog skurit ihop för tid och evighet. Tur att den inte kom igenom bomullen, för då hade den väl orsakat en explosion så taget stigit till väders!”