Oklart hur anställda påverkas av varsel

Det är ännu oklart hur anställda på Arbetsförmedlingens kontor i Östergötland påverkas av det omfattande varslet om uppsägningar.

Tidigare har arbetsförmedlingens kontor i Kisa haft öppet en heldag i veckan, sedan i höstas har tiderna halverats. Nu återstår det att se hur myndighetens varselbesked påverkar Kisakontoret.

Tidigare har arbetsförmedlingens kontor i Kisa haft öppet en heldag i veckan, sedan i höstas har tiderna halverats. Nu återstår det att se hur myndighetens varselbesked påverkar Kisakontoret.

Foto: Dennis Petersson

Östergötland2019-01-30 15:30

– Det är för tidigt att säga något om vad det betyder här, säger Reza Majlesi, områdeschef för Arbetsförmedlingens kontor i Östergötlands och Sörmlands län.

I Östergötland har Arbetsförmedlingen tre enheter, Linköpingsenheten, där Kisa och Åtvidaberg ingår, Motala-Mjölby-enheten med Boxholm och Ödeshög, och Norrköpingsenheten med Valdemarsvik, Finspång och Söderköping.

På Arbetsförmedlingens olika kontor i Östergötland arbetar idag cirka 350 personer.

– Stämningen bland våra medlemmar är orolig. Det här kommer att ta fokus från det jobb som vi har att utföra, säger Fredrik Biriell, ordförande för fackförbundet ST i Östergötland.

Fredrik Biriell säger att facket väntat på ett varsel sedan i december, då det stod klart att Moderaterna och Kristdemokraterna fick igenom sin statsbudget.

– Vi förstod då vad som skulle ske. Men varslet som nu kom är definitivt större än vad jag befarade, säger Fredrik Biriell.

Tror du att kontor kommer att stängas helt, eller att man istället skär ned men behåller kontor?

– Det är helt omöjligt att svara på den frågan. Arbetet med att reda ut vad det här varslet betyder på lokal nivå börjar nu, säger Fredrik Biriell.

Vad tror du om möjligheterna för era medlemmar i Östergötland att få nya jobb, om man nu blir uppsagd?

– Jag bedömer den möjligheten som god. Våra medlemmar har ofta en akademisk utbildning och arbetslösheten bland akademiker är låg, och arbetsmarknaden i Östergötland är god just nu, säger Fredrik Biriell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!