007 med rätt att köra

(Vatnajökull - Island) När James Bond är i farten bjuds det alltid på terrordåd, lättklädda damer, hänsynslösa skurkar och fartfyllda bilar. För Bond har inte enbart rätt att döda - han har även rätt att köra. Hans bilval följs därmed av entusiaster från hela världen och i nästa film "Die Another day" rattar den brittiska kommendörkaptenen nya Aston Martin Vanquish!

Sean Connery

Sean Connery

Foto:

Notiser från bilvärlden2002-04-19 08:49

Att James Bond kör speciella bilar vet vi alla. Ni minns säkert Sean Connerys klassiska Aston Martin DB5 som var utrustad med både kulsprutor och katapultstol för kortare flygturer. Nu är det dags igen. I detta ögonblick pågår nämligen inspelningen av den tjugonde Bondfilmen och i huvudrollen ser vi för fjärde gången Pierce Brosnan. Premiären väntas bli den 22 november i år.

Iskallt uppdrag
Alla biltillverkare vet att en häftig biljakt i en Bondfilm är värt allt Goldfingers guld. Därför nappade Aston Martin direkt när erbjudandet om att leverera fyra specialprepparerade Vanquish dök upp från producenten Barbara Broccoli. Så med experthjälp från Aston Martins egna ingenjörer och den genialiska teknikern Q modifierades bilarna efter Bonds behov. Samtliga Vanquish har bland annat utrustats med fyrhjulsdrift eftersom öppningscenen är en avancerad biljakt där Agent 007 blir både rörd och skakad.
Sekvensen har spelats in under fyra veckor på den isländska glaciären Vatnajökull och vi kan avslöja att det gick hårt åt lacken. För med en vinkeltolva på 460 hästar överraskar den brittiska underrättelsetjänstens superbil skurken Zao, som för övrigt rattar en Jaguar XKR. Till äventyret krävdes 32 specialdäck med totalt 16.000 dubbar, alla tillverkade av Björn Sunning i Valbo.
- Tänk att en svensk dubbar Bond!

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!