Mörlundakillen är med i succérullen

Rasmus Råsmark, från Mörlunda, som är en av fem i filmkollektivet Crazy Pictures som fick en dröm förverkligad när den första egna långfilmen "Den blomstertid nu kommer" gick upp på vita duken.

Foto: Privat

Norrköping2018-06-29 14:30

Är du nöjd med responsen?

– Väldigt nöjd. Inte minst med att filmen ligger tvåa på biotoppen efter första veckan. Det är väldigt stort för oss. Vi slåss med Jurassic Park. Den har vi inte lyckats putta ner än, men det hoppas vi på. Publiken verkar gilla filmen.

Vad är det finaste som sagts eller skrivit om filmen?

– Att de som sett filmen känt sig helt golvade efteråt. Det blir vi glada över, för vi har försökt att göra en film som får folk att känna saker och börja fundera på hur det skulle vara om det hände här. Det är ett bevis på att vi kunnat berätta historien så folk blir gripna. Och så är vi förstås glada över att folk tycker den är snyggt gjord och att det är den starkaste svenska filmen på väldigt, väldigt länge.

Du var ju själv på plats och berättade om filmen när den visades i Hultsfred, hur kändes det?

– Härligt, taggande. Det kom mycket folk, säkert 120 hade gått in i en biosalong en solig tisdagseftermiddag efter jobbet. Det känns jättebra. Senast jag stod på den scenen var på gymnasiet för tolv år sedan, under ett uppträdande med musikklassen. Det kändes speciellt och roligt.

Hur har ni firat framgångarna?

– Vi har firat hela tiden. Vi har inte kommit ur bubblan än, utan har varit som i en dimma hela veckan. Dessutom har vi sålt den mer internationellt och kan räkna in 70 länder nu, vilket bevisar att det blivit en internationell film av den här "lilla filmen" som är gjord i Norrköping.

Hallå där

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!