Kalle fångade Sir Vääs – efter en veckas jakt

Efter en vecka på rymmen var kungskobran Sir Vääs plötsligt tillbaka i sitt terrarium. Den som listade ut var rymlingen tagit vägen var Kalle Melkersson från Tropicarium i Kolmården.

Kalle Melkersson fångade Sir Vääs efter en dryg vecka på rymmen.

Kalle Melkersson fångade Sir Vääs efter en dryg vecka på rymmen.

Foto: Skansen-Akvariet

Norrköping2022-10-30 20:14

Skansen-Akvariets kungskobra Sir Vääs, som varit på rymmen, är nu infångad. Kalle Melkersson, som är reptilansvarig på Tropicarium sedan 1992, var mannen som till slut kunde fånga ormen. Vi får tag på en trött Kalle som spenderat många timmar med kobrajakt.

– Ja, det har varit fullt upp och efter vi hittade honom så var det lite svårt att somna. Det var vid 01.00 tiden som vi fångade Sir Vääs.

undefined
Kalle Melkersson fångade Sir Vääs efter en dryg vecka på rymmen.

Hur gick det till när du fångade honom?

– Vi hade ringat in var ormen var, sen borrade vi hål och fyllde med fogskum så den inte skulle kunna ta sig vidare. Men så fort vi började såga så flyttade han sig. Och till slut så försvann den från röntgenutrustningen och vi visste inte var han tagit vägen. Då fick jag en tanke att han kanske kan komma ut vid samma ställe som han rymde. När jag kom ner till terrariet så låg han mycket riktigt där. Sen tog jag ett nackgrepp på den och gick och överraskade de andra. Det var lite roligt.

Hur känns det att ni äntligen fått tag på Sir Vääs?

– Det är jättekul. Många av personerna på Skansen är vänner som jag känt i över 30 år och det har varit en stressande och jobbig situation för dem med allt tryck utifrån. De var väldigt glada att det äntligen var över så de kunde slappna av.

Trots din erfarenhet var du något rädd?

– Nej, för ormen var jag inte rädd. Den biten kan jag hantera utan det var mer hur man skulle såga och borra i byggnationen, säger Kalle Melkersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!