Mörlundacentern vill ha cykelväg till Karlsborg

Bygg en gång- och cykelväg mellan Mörlunda och Karlsborg. Det förslaget kommer från Mörlundacentern som vill slå ett slag för både folkhälsa och trafiksäkerhet.

Ute och cyklar?
Per-Inge Pettersson hoppas att inom en snar framtid få kommunalrådet Lars Rosander med sig på en cykeltur längs den föreslagna gång och cykelvägen mellan Mörlunda och Karlsborg.

Ute och cyklar? Per-Inge Pettersson hoppas att inom en snar framtid få kommunalrådet Lars Rosander med sig på en cykeltur längs den föreslagna gång och cykelvägen mellan Mörlunda och Karlsborg.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2022-03-08 16:00

Förslaget om att bygga en gång- och cykelväg mellan macken i Mörlunda fram till Karlsborg presenteras av Mörlundacentern, som ser en blomstrande utveckling med nybyggda hus. Både i Tigerstads by och i Tulunda.

– Det är stora privata investeringar som gjorts, säger en av motionärerna Per-Inge Pettersson (c), där kommun och Trafikverket behöver möta upp med en säker väg för ett ökat antal cyklister.

Per-Inge Pettersson berättar att det är förvånansvärt mycket trafik på den här vägen, mycket tung trafik dessutom.

– Trafik som kommer norrifrån och ska till Fågelfors tar ofta den här vägen, säger han. 

Han och de övriga motionärerna, Ann-Charlotte Andersson och Lars Nilsson, ser flera fördelar med den här GC-vägen. Bland annat att den främjar motion och folkhälsa. Och med en säkrare väg blir motionsrundan Mörlunda-Tigerstad - Torp attraktivare.

– Jag skulle tro att den rundan är cirka nio kilometer. Och det är många som går, springer och cyklar den här vägen, säger Per-Inge Pettersson.

Han ser heller inga praktiska hinder att bygga en GC-väg. Utrymme finns, tror han.

– Men en del mark måste nog ändå köpas in, säger han.

Centerpartisterna presenterar sina tankar på en gång och cykelväg i en motion till kommunfullmäktige, och håller tummarna för att den kommer att bli verklighet och ett led in den pågående satsningen som finns i kommunen. Planerna är många på gång och cykelvägar mellan de olika orterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!