Smitare körde på katten Koda utanför huset

Katten Koda kom in i sommarhuset svårt haltande efter att ha blivit påkörd i Mörlunda. Han överlevde den långa operationen och nu söker hans ägare vittnen till händelsen.

Ingrid Rådholm Konvicka och den ettåriga katten Koda som blev påkörd i Mörlunda.

Ingrid Rådholm Konvicka och den ettåriga katten Koda som blev påkörd i Mörlunda.

Foto: Privat

Mörlunda2023-07-28 18:00

Klockan kvart över åtta på morgonen såg en smått chockad Ingrid Rådholm Konvicka hur den ettåriga katten Koda sprang in i sommarbostaden svårt haltande. Efter att ha kontrollerat djuret mer ingående konstaterades det att katten var skadad på vänster sida och i ansiktet.

undefined
Katten Koda blev påkörd men överlevde efter en lång operation. "Han hade brutit bäckenet och fått en nervskada.", säger Ingrid Rådholm Konvicka.

– Han måste ha blivit påkörd precis här utanför huset, säger Ingrid Rådholm Konvicka som åkte med Koda till Läckeby Djursjukhus.

– Han hade brutit bäckenet och fått en nervskada. Han opererades länge men kommer troligen att klara sig hyfsat bra. Veterinären sa att han möjligen kommer att bli lite halt.

Ingrid Rådholm Konvicka säger vidare att det var en ren tillfällighet att personerna i huset såg när Koda haltade in efter att ha blivit påkörd.

– Han sprang in och lade sig i ett trångt utrymme under trappan. Om vi inte hade sett det kunde han ju legat där länge och haft ont.

Ingen person har i nuläget tagit på sig ansvaret för att ha kört på Koda i Mörlunda. Ingrid Rådholm Konvicka har därför gått ut med en efterlysning på sociala medier. Där är förhoppningen att få kontakt med eventuella vittnen.

– Det är ju väldigt dåligt att bara köra iväg efter att ha kört på en katt. Men det allra viktigaste i det här är att han klarade sig, det kunde ju ha gått mycket värre. Det var riktigt jobbigt när vi inte visste om han skulle överleva eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!