Populära loppisen är till salu igen

Daniel och Cecilia Hederuds loppis i Mörlunda är till salu igen, efter en första försäljning och senare comeback. "Vi har helt enkelt bestämt att vi inte orkar med det längre", säger Daniel.

"Det hade varit väldigt kul om det kunde få leva kvar", säger Daniel Hederud (höger) om loppisen som nu säljs.

"Det hade varit väldigt kul om det kunde få leva kvar", säger Daniel Hederud (höger) om loppisen som nu säljs.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2024-01-04 21:00

Sommaren 2021 valde makarna Hederud att sälja populära Mörlunda Loppis i ladan bakom kyrkan, men efter att köparna tagit över och flyttat till större lokaler i den gamla stolfabriken gjorde loppisen comeback i ladan förra sommaren. Nu har dock paret fått nog för andra gången och alltihop ligger åter ute till försäljning.

– Vi klarar inte av det längre och vi väljer att sälja för kroppens skull, säger Daniel Hederud till Vimmerby Tidning.

Anledningen till försäljningen är samma som första gången man sålde loppisverksamheten. 

– Nu har vi inte hållit på med möbler utan mer bara småsaker och så, men det kommer med sitt plock och tidsåtgång det också. Vi har helt enkelt bestämt att vi inte orkar med det längre och inte har kapaciteten som krävs. Den här årstiden går det väl an men framåt sommaren är det värre, säger Daniel Hederud.

undefined
Cecilia och Daniel Hederud startade loppis i Mörlunda efter flytten från Tuna. Med åren växte den sig större och större. Från början inhystes den i före detta järnaffären men 2018 flyttade den in i den 200 kvadratmeter stora ladan.

Känns det vemodigt att sälja igen?

– Vi har bara haft öppet några timmar varje lördag så det har inte varit några långa dagar, men vi känner att vi har gjort det här klart nu. Det var kul så länge det varade och är det så att ingen köper det så kommer vi att lägga ner det.

Daniel och Cecilia hoppas ändå att de ska kunna hitta någon som kan tänka sig att ta över allt och fortsätta driva verksamheten.

– Det hade varit väldigt kul om det kunde få leva kvar, det ligger ju fortfarande på samma ställe som från början, säger Daniel Hederud.

Har någon hört av sig och varit intresserad av att köpa?

– Nej, inte än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!