Företagets bästa resultat någonsin

Bästa resultatet någonsin. Koncernchefen Peter Nilsson på Bergs Timber i Mörlunda kan med glädje konstatera att rörelseresultatet förra året blev 229 miljoner kronor.

VD och koncernchef Peter Nilsson sammanfattade det gångna verksamhetsåret som blev det bästa någonsin.

VD och koncernchef Peter Nilsson sammanfattade det gångna verksamhetsåret som blev det bästa någonsin.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2019-05-09 17:00

Det gångna året var ett märkesår för Bergs Timber. Som en följd av egna insatser,förvärv och goda marknadsförutsättningar kan vi redovisa vårt bästa rörelseresultat någonsin på 229 miljoner kronor för det förlängda räkenskapsåret, konstaterar han i årsberättelsen.

Det goda resultatet kommer naturligtvis aktieägarna till del. På bolagsstämman i Hultsfred beslutades det om en aktieutdelning på tio öre per aktie, för räkenskapsåret.

Avstämningsdagen blir 10 maj och utbetalningen sker några dagar därefter.

Stämman gav också styrelsen mandat att genomföra en nyemission av som mest 34 000 aktier, eller om man så vill 10 procent av aktiekapitalet. Vilket öppnar vägen för ett kommande köp av Fågelfors Hyvleri, som vi tidigare berättat om.

Peter Nilsson gjorde på årsstämman en kort sammanfattning av verksamhetsåret, och redovisade stort och smått som hänt.

Det största var förvärvet av Norviks verksamheter i Baltikum och i England. Ett köp som innebär att företaget växte ordentligt och vid det här laget har man en bit över 1000 anställda sammanlagt.

Under 2018 har företaget gjort stora investeringar i sina anläggningar. Det rör sig om cirka 200 miljoner kronor som plöjts ner i verksamheten.

Stämman beslutade om omval av samtliga ledamöter. Till styrelsens ordförande omvaldes Michael Bertorp.

Årsstämman godkände också samtliga förslag som lagts fram av styrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!