Bergs Timber har farten uppe

Bergs Timber har verkligen farten uppe. Under fjärde kvartalet i bolagets räkenskapsår noterade en omsättningsökning med 151 procent och resultatet blev hela 58,8 miljoner kronor efter skatt.

Bergs timber har bra fart på verksamheten och råvarulagren är välfyllda.

Bergs timber har bra fart på verksamheten och råvarulagren är välfyllda.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2018-10-05 16:30

Bolagets vd, Peter Nilsson ser också att efterfrågan på sågade trävaror kommer att öka framöver. Lagernivåerna hos producenterna är fortsatt låga.

– Marknaden för samtliga våra produkter är fortsatt gynnsam, säger han i ett pressmeddelande,

Under hösten planerar företaget också att se över hur man bättre kan använda försäljnings- och distributionsverksamheten i Storbritannien.

Det är första kvartalet som de nyinköpta företagen ingår i redovisningen, vilket naturligtvis påverkar den massiva ökningen av omsättningen. Det var i maj som Bergs Timber köpte upp Norvikskoncernens verksamheter i Baltikum och Storbritannien. Peter Nilsson konstaterar också att råvaruförsörjningen varit en utmaning under 2018. Men när sommartorkan väl gav sig har man kunnat fylla på lagren igen och man kunnat säkra timmerbehovet för resten av året.

Under det här fjärde kvartalet har företaget också gjort en storinvestering vid anläggningen i Vimmerby. 30 miljoner har satsats i en ny såglinje. Till det kommer också en satsning på 25 miljoner i Mörlunda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!