Behövs mer pengar när behovet ökar: "Kanonbra start"

Loppispremären fick skjutas på till midsommardagen. Det visade sig finnas ett uppdämt behov. "Vi sålde fantastiskt bra", säger föreningens Carl-Ola Cademark.

Målilla-Mörlunda Lions Club senarelade loppispremiären till i lördags. "Den blev kanonbra", summerar Anders Wällstedt, Carl-Ola Cademark och Sidney Nilsson öppningen.

Målilla-Mörlunda Lions Club senarelade loppispremiären till i lördags. "Den blev kanonbra", summerar Anders Wällstedt, Carl-Ola Cademark och Sidney Nilsson öppningen.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2020-06-25 08:00

Målilla-Mörlunda Lions Club brukar inleda loppisen i Stellans Lada i Stora Aby på påskafton.

– Coronautbrottet gjorde att den fick vänta tills i lördags, nu när Folkhälsomyndigheten släppt lite på restriktionerna, säger Carl-Ola Cademark.

Intresset för loppis visade sig vara väldigt stort. Premiärdagen brukar man sälja för runt 10 000 kronor, nu kunde man räkna ihop en dagskassa på cirka 13 000 kronor.

– Det är en tid när hela Lionsrörelsen får in mindre pengar, i och med att många aktiviteter är inställda. Samtidigt som behovet ökat. Loppisen är i princip vår enda inkomstkälla, så vi är beroende av de här pengarna för att kunna hjälpa människor i nöd runt om i världen. Det blev en kanonbra start.

Men ni klarade 50-personers-gränsen?

– Ja, så många kom aldrig samtidigt, men vi fick be människor gå åt olika håll, för att öka säkerheten, säger Carl-Ola.

Hur tror du den här säsongen kommer skilja sig från tidigare?

– Det märks att vi haft stängt längre än normalt, samtidigt som vi tagit emot saker som vanligt. Ladan har aldrig varit så välfylld och vi har fått låna extra utrymme på annat håll för att få rum med allt.

– Så nu hoppas vi att det inte blir en spridningstopp, utan att vi kan hålla öppet lördagar till oktober, så vi får en någorlunda normal säsong. Vi är ju huvuddelen 70-plussare, men gläds åt tre nya medlemmar, så vi hoppas få ihop schemat för att kunna hålla öppet även onsdagar under juli och augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!