Under lördagskvällen samlades Mjölbys företagare på företagsbanketten 2019. Där delades det ut utmärkelser till Årets företagare, handlare, tillväxtföretag, gröna näringar samt Årets Nyföretagare.

Det var sjätte året för tillställningen som är till för att stimulera företagande i Mjölby.

– Företagsbanketten i Mjölby är en bra yta att knyta kontakter på, samt att visa upp sig som företagare. De nominerade blir oerhört stolta. Det ger mer credit än vad man kanske tror, säger arrangören Dan Ljungvall.

Artikelbild

| Magnus Bäcklund spred stjärnglans på Företagsbanketten i Norrgården.

Vinnaren i klassen Årets Handlare, butiken Presenten, motiverades med orden: "Företaget arbetar målmedvetet och mycket framgångsrikt med sociala medier och influencers för att nå sin målgrupp.".

– Det känns fantastiskt, det är många Mjölbybor som tror på oss. Vi jobbar mycket med hållbarhetsfrågor. Det är bra för vi märker av en minskad konsumtion. Mjölby kommun är en bra företagsplats, det märks inte minst genom att kommunen tagit över gallerian i centrum. Nu svarar alltid någon när man ringer, så var det inte förr. Det ser ljust ut nu. Butik är inte heller ett döende koncept, säger vinnarna Caroline Wallerman och Marie Montelius från Presenten.

Kommunen anser att den nästa hundraåriga staden Mjölbys styrka som företagarstad är kommunikationerna till och från.

– Det är viktigt att kunna erbjuda en bra stadsmiljö för att locka arbetskraft och nya mjölbybor att bosätta sig här. Därför jobbar Mjölby kommun mycket aktivt med stadsutveckling. Köpet av gallerian är ett exempel på det arbetet. Konkurrensen för butiker har ökat med E-handel och externa köpcentrum, säger Mjölbys näringslivschef Torbjörn Sjögren.