Misstänks för fem brott efter trafikolycka

En man i 20-årsåldern är misstänkt för fem brott efter en trafikolycka i Kisa. Bland annat grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

En man i 20-årsåldern är misstänkt för flera brott efter en trafikolycka i går morse.

En man i 20-årsåldern är misstänkt för flera brott efter en trafikolycka i går morse.

Foto: Arkiv

KISA2019-04-15 11:15

Det var strax före klockan 03.00 på söndagsmorgonen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en trafikolycka på Enebygatan i Kisa, i höjd med bilbesiktningen.

– Det var en personbil som skulle göra en omkörning, då den fick möte med en A-traktor och bilarna krockade med varandra. De tre i personbilen hoppade ur och sprang därifrån. En tonåring i A-traktorn skadades och fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisregion Öst.

Under tiden som räddningsarbetet pågick kom bilföraren tillbaka, en man i 20-årsåldern, och en stund senare även de två passagerarna i bilen.

– Föraren var så pass berusad att han fick läggas in för tillnyktring innan han kunde höras av polis, säger Björn Öberg.

Föraren är nu misstänkt för fem brott, grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, tillgrepp av motorfordon och smitning från trafikolycksplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om