Öst Media nära få prestigefyllt pris

Öst Media var nominerade till det prestigefyllda helthetspriset på galan för Årets Dagstidning i Stockholm. Det blev inget förstapris, men bolagets utsända är stolta ändå.

Öst Medias publisher Anna Lindberg knyter näven. Förväntan och nervositet in i det längsta för Öst Medias representanter på galan för Årets Dagstidning 2019.

Öst Medias publisher Anna Lindberg knyter näven. Förväntan och nervositet in i det längsta för Öst Medias representanter på galan för Årets Dagstidning 2019.

Foto: ERIK SIMANDER

Media2019-04-11 22:14

Det är branschorganisationen TU (Tidningsutgivarna - Medier i Sverige) som arrangerar mötesplatsen Årets Dagstidning med tillhörande gala varje år och som den här gången nominerat i sju olika klasser. Öst Media, där Östgöta Correspondenten, Norrköpings tidningar, Folkbladet, Motala Vadstena Tidning, Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning ingår, var nominerade till helhetspriset "Årets dagstidning" tillsammans med DN och Norrbottens Media. Vinnaren tillkännagavs under festligheter på Berns i Stockholm under torsdagskvällen och Öst Medias representanter på plats var både spända och förväntansfulla. Men de som tog hem helhetspriset blev Norrbottens Media.

– Det är klart att vi är glada för att vår systertidning i NTM-koncernen vann, men man blir ju alltid lite besviken såklart, säger Anna Lindberg, bolagets publisher.

– Att få bli nominerad till det här priset är ändå ett gott kvitto på att vi gör mycket bra – när branschen tittar inåt vilka bolag som gör skillnad i Sverige så valde de ut oss.

I Öst Medias nominering stod att "Trots begränsade resurser har omfånget på journalistiken ökat. Synbart tjockare tidningar, mer och proffsig tv och fler framgångsrika event. Och det har gett resultat. Under 2018 ökade de digitala prenumerationerna och de totala läsarintäkterna växte."

– Jag känner mig oerhört stolt över det vi gör. Samtidigt är vi bara i början av vår resa och vi har extremt mycket potential, både i våra medarbetare, i vår journalistik och i våra kundkontakter. Jag är övertygad om att vi kommer att få det här priset nån gång.

Förväntansfulla medarbetare vid Öst Medias bord på Berns i Stockholm.
Förväntansfulla medarbetare vid Öst Medias bord på Berns i Stockholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!