Svalt intresse för Öppet hus: ”Många skräms av RS"

Nu har pastoratet nystartat sin öppna verksamhet för småbarn med föräldrar i Mariannelund. Men än så länge är intresset svalt.

Gun Granlund är barnledare i Hässleby-Kråkshults och Ingatorps församlingar.

Gun Granlund är barnledare i Hässleby-Kråkshults och Ingatorps församlingar.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2022-03-11 08:00
undefined
Gun Granlund är barnledare i Hässleby-Kråkshults och Ingatorps församlingar.

Under pandemin har många verksamheter för barn och unga tvingats pausa. Öppet hus för småbarnsföräldrar, som tidigare arrangerats både i Kyrkans hus i Mariannelund och i Ingatorps församlingshem, har haft uppehåll i flera omgångar. 

– Vi hade öppet i Mariannelund några gånger i höstas. Men när smittspridningen ökade igen bestämde vi oss för att ta paus, berättar Gun Granlund, barnledare i Hässleby-Kråkshults och Ingatorps församlingar. 

Sedan ett par veckor tillbaka är verksamheten i Mariannelund igång igen, och en förmiddag i veckan är dörrarna till Kyrkans hus öppna för den som vill fika, umgås och träffa andra småbarnsföräldrar. Men än så länge har besökarna lyst med sin frånvaro. Gun Granlund tror att det kan ha flera orsaker.

– Dels kanske tiden inte passar, många småbarn sover på förmiddagen. Men jag tror också att det kan handlar om att man fortfarande är rädd för smitta. Spridningen av RS-virus har varit väldigt hög i vinter, säger hon. 

I Ingatorp har intresset för Öppet hus varit så litet att man bestämt sig för att lägga verksamheten på is. Men i Mariannelund är planen att fortsätta hålla öppet, åtminstone ett tag till. 

– Vi hoppas att fler ska hitta hit. Om många tycker att tiden inte passar kan vi tänka oss att ändra den, säger Gun Granlund.

Svenska Kyrkans övriga barnverksamhet i Mariannelund, med bland annat After School, musiklekis och barnkör, är desto mer välbesökt.

– I barnkören har vi över 20 barn just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!