Stjernbergs Skafferi och bageri är till salu

I dagarna kom det klassiska företaget ut till försäljning. "Vi vill se om det finns intresse" säger Susanne Stjernberg.

Susanne Stjernberg har drivit skafferiet sedan 1997, och samägt tillsammans med Jörgen Stjernberg sedan 2010. Nu ligger det klassiska konditoriet och bageriet ute till försäljning.

Susanne Stjernberg har drivit skafferiet sedan 1997, och samägt tillsammans med Jörgen Stjernberg sedan 2010. Nu ligger det klassiska konditoriet och bageriet ute till försäljning.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2022-01-20 14:46

Stjernbergs skafferi och bageri i Mariannelund ligger ute till försäljning, något som Smålandstidningen var först med att berätta.

– Det är med skräckblandad förtjusning och det känns lite konstigt, så är det ju, säger Susanne Stjernberg som äger företaget tillsammans med Jörgen Stjernberg.

Varför väljer ni att sälja just nu?

– Det har inte med tiden att göra. Vi har inte kommit på det här över en natt utan har diskuterat det länge. Nu vill vi prova och se om intresse finns.

Hon framhåller att de vill att det ska bli bra för samhället och känner ingen panik över att en eventuell försäljning kan dra ut på tiden.

– Det kan gå jättefort eller ta jättelång tid. Vi vill att det ska kännas bra. Det är ändå vårt livsverk.

Finns det någon chans att hitta en köpare i trakten?

– Ingen aning. Jag tror faktiskt ingen tänkt tanken att det skulle bli till salu, men nu kanske det sätter igång tankar hos någon. Man behöver ha ett bra driv och ha en passion för mat och bakverk.

Susanne har drivit konditoriet sedan 1997. Jörgen tog över bageriet från sin far och farbror 2010. 

Vad har varit roligast genom åren?

– Kundkontakten, absolut. Och så har vi väldigt roligt, vi som jobbar ihop. 

– Sen är det ju alla de här stamkunderna, många har varit med hela tiden. Det är lite roligt att man följt en del sedan de var nyfödda som nu har vuxit upp.

Verksamheten kommer fortsätta som vanligt fram till en eventuell försäljning.

– Vi kommer att komma med lite goda nyheter då och då, säger Susanne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!