Startar ny verksamhet - fokus upplevelser och mat

I höst planeras en ny event- och restaurangverksamhet men Àven försÀljning att startas i Mariannelund.

Till hösten vÀntas en ny restaurang- och upplevelseverksamhet etableras i Mariannelund.

Till hösten vÀntas en ny restaurang- och upplevelseverksamhet etableras i Mariannelund.

Foto: Privat

Mariannelund2020-05-25 21:00

Helén Lindquist frÄn HÀgersten Àr hemvÀndaren som i höst har ambitionen pÄ att starta en ny verksamhet i Mariannelund tillsammans med sin sambo Jörgen Wolle.

– Ideerna vi haft har börjat att formalisera sig, bekrĂ€ftar Helen Lindquist, om den planerade satsningen.

De vill skapa en speciell kÀnsla för besökarna.

– Vi önskar etablera en verksamhet som ska kĂ€nnas hĂ€rlig att besöka bĂ„de för lokalbefolkningen och tillresande turister. VĂ„r tanke Ă€r att samarbeta med andra aktörer inom mat, övernattning och upplevelser. SmĂ„land Ă€r en helt fantastisk destination som har sĂ„ mycket magi, lekfullhet, spektakulĂ€r natur och innovativa mĂ€nniskor, sĂ€ger hon. 

Hon berĂ€ttar att restaurangverksamheten Ă€r tĂ€nkt att fokusera pĂ„ rĂ„rakor med en spĂ€nnande topping. 

– Det kan vara allt frĂ„n rökt vildsvinskött till löjrom. Och kanske ett glas champagne till det, sĂ€ger HelĂ©n Lindquist, som för nĂ€ravande jobbar inom turism och hotell i Norge.

DÀrutöver finns planer pÄ ett eventmakeri.

– Det ska vara vĂ€ldigt brett och blandat, sĂ€ger hon och nĂ€mner exempelvis konstvernissage dĂ€r konstnĂ€ren mĂ„lar live, vinprovning eller kanske en trubadurafton.

I planerna finns Àven försÀljning av inredningsdetaljer, antikviteter och hantverksmöbler.

Var ska verksamheten vara?

– Det vet vi inte Ă€nnu. Vi tittar pĂ„ lokaler och möjligheter, sĂ€ger hon.

Du startar i coronatider?

– Vi tĂ€nker att man inte kan sluta fungera trots corona. Vi fĂ„r naturligtvis anpassa oss till restriktionerna, sĂ€ger hon.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!