Helén Lindquist frÄn HÀgersten Àr hemvÀndaren som i höst har ambitionen pÄ att starta en ny verksamhet i Mariannelund tillsammans med sin sambo Jörgen Wolle.
â Ideerna vi haft har börjat att formalisera sig, bekrĂ€ftar Helen Lindquist, om den planerade satsningen.
De vill skapa en speciell kÀnsla för besökarna.
â Vi önskar etablera en verksamhet som ska kĂ€nnas hĂ€rlig att besöka bĂ„de för lokalbefolkningen och tillresande turister. VĂ„r tanke Ă€r att samarbeta med andra aktörer inom mat, övernattning och upplevelser. SmĂ„land Ă€r en helt fantastisk destination som har sĂ„ mycket magi, lekfullhet, spektakulĂ€r natur och innovativa mĂ€nniskor, sĂ€ger hon.
Hon berÀttar att restaurangverksamheten Àr tÀnkt att fokusera pÄ rÄrakor med en spÀnnande topping.
â Det kan vara allt frĂ„n rökt vildsvinskött till löjrom. Och kanske ett glas champagne till det, sĂ€ger HelĂ©n Lindquist, som för nĂ€ravande jobbar inom turism och hotell i Norge.
DÀrutöver finns planer pÄ ett eventmakeri.
â Det ska vara vĂ€ldigt brett och blandat, sĂ€ger hon och nĂ€mner exempelvis konstvernissage dĂ€r konstnĂ€ren mĂ„lar live, vinprovning eller kanske en trubadurafton.
I planerna finns Àven försÀljning av inredningsdetaljer, antikviteter och hantverksmöbler.
Var ska verksamheten vara?
â Det vet vi inte Ă€nnu. Vi tittar pĂ„ lokaler och möjligheter, sĂ€ger hon.
Du startar i coronatider?
â Vi tĂ€nker att man inte kan sluta fungera trots corona. Vi fĂ„r naturligtvis anpassa oss till restriktionerna, sĂ€ger hon.