Ny rektor för Mariannelunds lägre klasser

Furulundsskolans lägre klasser F-3 får en ny rektor. Nuvarande biträdande rektor tar sig an en tidigare karriär.

Anna Sandberg, rektor på Ingatorpsskolan blir även rektor för de mindre klasserna på Furulundsskolan i Mariannelund.

Anna Sandberg, rektor på Ingatorpsskolan blir även rektor för de mindre klasserna på Furulundsskolan i Mariannelund.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-12-19 16:30

Ledningsorganisationen på Furulundsskolan i Mariannelund ändras efter nyår.

–  Anna Sandberg blir rektor för F-3 men har fortsatt kvar ansvaret för Ingatorpsskolan, förklarar skolchef Bengt-Olov Södergren.

– Vi har haft ett nära samarbete innan, säger Anna Sandberg, om samarbetet mellan skolorna.

Totalt omfattas 120 elever i Mariannelund och 145 i Ingatorp.

Ser du några utmaningar?

– Man jobbar hårt för att förbättra hela tiden och det kommer vi fortsätta med. Oavsett var man är så handlar det om att utveckla skolan. Det ska vara en god arbetsmiljö för personal och en god lärmiljö för eleverna, säger hon.

Hon säger också att det kan vara en utmaning att vara på två enheter och ändå känna sig delaktig.

–  Men det är en styrka att ha en rektorskollega även om man har olika ansvarsområden, säger hon.

Tjänsten innebär att hon kommer att lämna ifrån sig uppdragen som mottagningssamordnare och ansvarig för modersmål.  Biträdande rektorn Tomas Forsberg har valt att söka en ny tjänst.

– Jag har varit i Mariannelund i tre och ett halvt år, säger han.

Den 7 januari börjar han som slöjdlärare på en skola i Eksjö. Thomas Forsberg berättar att han tidigare jobbat som slöjdlärare både i Nässjö, Jönköping, Uppsala och Göteborg. Han hade innan han kom till Mariannelund erfarenhet som biträdande rektor vid Engelska skolan i Huskvarna.

– Till den här tjänsten kom jag från en projektledarroll på Nässjö träcentrum. Hela min karriär har alltid legat inom utbildning och styrning av den, säger han.

Varför återgår du till att bli slöjdlärare?

– Det är av privata skäl. Orken men framför allt att jag reser 9,5 mil enkel resa då jag bor i Lekeryd. Jag har barn på fyra och sju år och jag måste finnas för dem när de är små. Resandet tar för lång tid, säger han.

 Du kom till skolan i en turbulent tid. Har behoven på skolan tagit mycket kraft?

– Ja, absolut och det tror jag gällt många i kollegiet. Men vi har funnit kraft i varandra och alla har givit och tagit på ett bra sätt. Jag anser utefter min erfarenhet att  Furulundsskolan gått igenom en historiskt tuff period de tre senaste tre, fyra åren.

– På ett bräde tog vi emot ett stort antal nya elever. Det var mycket större inflöde av elever än utflöde och bara lokalfrågan var en utmaning. Nu är vi på väg in i en jättebra period då vi lyckats vända det på ett bra sätt. 

Thomas Forsberg som varit biträdande rektor på Furulundsskolan i Mariannelund blir efter julhelgerna ny träslöjdslärare i Eksjö.
Thomas Forsberg som varit biträdande rektor på Furulundsskolan i Mariannelund blir efter julhelgerna ny träslöjdslärare i Eksjö.
Karta: Mariannelund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!