Ny ägare med lokal förankring tar över centrumfastighet

Centrumhuset i Mariannelund har fått ny ägare. Det är fyra lokala företag som gått samman och bildat en grupp med stark lokal förankring.

Centrumhuset i Mariannelund har fått nya ägare då fyra lokala företag gått in och köpt fastigheten.

Centrumhuset i Mariannelund har fått nya ägare då fyra lokala företag gått in och köpt fastigheten.

Foto: Magnus Strömsten

Mariannelund2021-01-19 14:00

Den 15:e januari förvärvades fastigheten Centrumhuset av fyra företag i Mariannelund. De nya ägarna är Elsexan AB genom Mikael Engqvist och Peter Fransson , Bröderna Stejdahl Bygg AB genom Fredrik och Andreas Stejdahl, AB M-lund Maskin o. Rep. Verkstad genom Mikael Wiktorsson samt AB Bruzahem genom Markus Kyllenbeck.

– Både befintliga hyresgäster och lokalbefolkning har efterlyst en ägare med stark lokal förankring. När fastigheten blev till salu tog vi fyra företagare det i egna händer och gick samman och köpte loss lokalen, säger Markus Kyllenbeck som genom AB Bruzahem har störst erfarenhet av fastighetsbranschen sedan tidigare då de äger och förvaltar många hyresbostäder på orten.

– Förvärvet är inte främst av kommersiella skäl. Vi behöver en långsiktig ägare som är mån om utveckling i Mariannelund och centrummiljön, säger Kyllenbeck.

I fastigheten idag finns Biblioteket och konditoriet ”Stjernbergs skafferi” samt en damfrisör och en herrfrisör.

– Utöver det finns en del lediga lokaler i form av främst kontorsytor på runt 200 kvadratmeter. Det är alltid en utmaning att få sådana uthyrda, men jag tror att genom de nätverk som vi fyra ägare har inom olika branscher att vi kan hitta en del intressenter framöver, säger Kyllenbeck.

Bland de övriga delägarna som för övrigt kommer ha lika stor andel var finns Elsexan AB som redan äger fastigheter i det aktuella kvarteret där en elfirma samt ICA-butiken är belägen.

– Därför kändes det naturligt att haka på när det här blev aktuellt. Det är inget vi räknar med att tjäna pengar på i första hand utan vi gör det för att värna orten och för att det behövs lokalt engagemang på landsbygden för att den ska kunna utvecklas, säger Mikael Engqvist på Elsexan AB.

Bröderna Stejdahls Bygg AB är nya inom fastighetsbranschen, men tyckte att det var läge att gå in nu.

– Jag bor själv granne med Susanne Stjernberg som driver fiket och har förtsått att de gärna sett en ägare med mer lokal förankring. Vi tyckte det var självklart att ställa upp för ortens bästa och hoppas att det kan bli bra, säger Fredrik Stejdahl.

På Stjernbergs Skafferi är man nöjda med att ha fått en ny hyresvärd.

– Det betyder mycket för oss att få in en ägare med så tydlig lokal förankring. Jag tror det kommer underlätta för utvecklingen i framtiden, säger Susanne Stjernberg.

Markus Kyllenbeck, vd för Bruzahem som har gått samman med tre andra lokala företag och köpt Centrumhuset i Mariannelund.
Markus Kyllenbeck, vd för Bruzahem som har gått samman med tre andra lokala företag och köpt Centrumhuset i Mariannelund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!