Luciafirandet tillbaka även i Mariannelund

I år kommer det traditionella luciafirandet tillbaka. "Det känns bra och pirrigt", säger kantor Helena Lundborg Svensson.

Luciafirandet är tillbaka och kommer att hållas den 12 december i Hässleby Kyrka i Mariannelund. I år lottas lucian fram.

Luciafirandet är tillbaka och kommer att hållas den 12 december i Hässleby Kyrka i Mariannelund. I år lottas lucian fram.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Mariannelund2021-11-12 06:00

Förberedelserna inför den 12 december då det ska bli luciakröning i Hässleby Kyrka, är igång.

– Jag älskar lucia det är så fina sånger och det skapar stämning inför jul. Nu har vi haft en första luciaövning och kommer öva en gång i veckan fram tills att det är dags, berättar Helena Lundborg Svensson.Magnus Strömsten

Luciatåget är öppet för ungdomar från årskurs åtta och uppåt. Till det första övningstillfället dök åtta personer upp.

– Själv började i januari så jag vet inte hur det varit innan. Det jag har hört att luciafirandet ska ha varit jättestort här. Att intresset varit lite svagt nu tror jag kan bero på att det inte varit något på flera år och då blir det ett sådant avbräck. Men jag är jätteglad för de som dök upp och hoppas att några fler ska vilja hoppa på.

undefined
“Vi kanske ska till Lönneberga Kyrka också. Men det är inte helt klart än”, berättar Helena Lundborg Svensson.

Att arrangemanget kan genomföras i år beror på att restriktionerna kring covid-19 har lättat.

– Däremot får vi ha öronen med oss.  Förra året blev allt inställt med kort varsel inför första advent och det är klart att man är lite orolig för att det ska bli så igen. Vi får hoppas att det håller sig i schack.

Förutom luciafirandet är ytterliggare ett julprojekt på gång.

– Vi kommer att ha en julkör också. Då kan de som känner att de inte hinner vara med i kör jämt men tycker att det är roligt att sjunga julsånger vara med och sjunga tillsammans med kyrkokörerna Hässleby-Kråkshult och Ingatorp-Bellö. Vi börjar 18 november och övar en gång i veckan. Sedan blir det julkonsert 18 och 19 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!