Efterlängtad marknad tillbaka igen

På grund av pandemin har det inte arrangerats marknader i Sverige på över ett år. Men under lördagen var det dags för en av de de första att göra come-back – i Mariannelund.

Mona Joelsson är på marknaden för att sälja lotter och köpa lite bröd.

Mona Joelsson är på marknaden för att sälja lotter och köpa lite bröd.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2021-07-24 19:00
undefined
"Det spelar ingen roll hur vi säljer idag. Vi är bara så glada att få stå här", säger Fredrik Larssen på Hälsinge Hjortron.

Sol, värme, ett 30-tal knallar och mycket folk i rörelse. Tack vare lättade restriktioner kunde Mariannelunds marknad genomföras som planerat under lördagen. Både besökare och knallar var nöjda. 
– Det här är första marknaden sedan mitten på mars förra året. Det är enastående, det spelar ingen roll hur vi säljer idag. Vi är bara så glada att få stå här. Just marknader har varit väldigt känsligt under pandemin, men nu när den här genomförs kanske fler vågar arrangera, säger Fredrik Larssen på Hälsinge Hjortron.

undefined
Mona Joelsson är på marknaden för att sälja lotter och köpa lite bröd.

 Mariannelundaren Mona Joelsson, som kommit till marknaden både för att handla lite och sälja lotter är också positiv.
– Det är trevligt att det är folk ute, att det händer saker igen. Jag är här och hjälper DHR att sälja lite lotter. Än så länge har försäljningen gått bra. Sedan ska jag köpa lite bullar och andra nyttigheter efteråt, säger hon.

Tidigare har idrottsföreningen His/Mais arrangerat marknaden, men från och med i år är nöjesföretaget PW Event arrangör.
– Det känns fantastiskt roligt att vi kan vara med och se till att det händer något i Mariannelund. Många knallar har kontaktat oss och varit glada för möjligheten att stå här. 42 var anmälda och runt 30 dök upp, säger Pierre Wrembom på PW Event. 
Han berättar också att Mariannelunds marknad, tillsammans med Kiviks marknad, är den första som arrangeras i Sverige på mer än ett år. 

undefined
Mycket folk i rörelse på Mariannelunds gator.
undefined
Systrarna Angela och Amelia Gustafsson testar att skapa gigantiska såpbubblor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!