Nu ska macken i Mariannelund säljas

För bara två år sedan tog nuvarande ägaren över macken i Mariannelund. Nu har han beslutat sig för att sälja den. Tiden räcker inte till för de planer han hade.

Frendo med Preem-macken i Mariannelund är nu ute till försäljning efter ganska exakt två år.

Frendo med Preem-macken i Mariannelund är nu ute till försäljning efter ganska exakt två år.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2024-04-10 05:00

I april för två år sedan lämnade tidigare ägare, efter lite drygt tio år, över stafettpinnen till Frendo i Mariannelund till Tobias Fungbrant från Funghult.

Nu ganska exakt två år senare har han lagt ut macken till försäljning.

– Det är det att jag hinner inte ta hand om macken så som tanken var, berättar Fungbrant som också bedriver annan verksamhet inom skog och hästuppfödning.

Huruvida personalen får vara kvar är något som avgörs av ny ägare, kan han berätta innan han måste in på ett möte.

Frendo i Mariannelund drivs i företaget Mariannelundsporten som omsatte närmare 7,6 miljoner kronor 2022. Verksamheten det året landade på ett underskott på 245 000 kronor.

När han tog över macken 2022 sa han så här:
– Det ska bli spännande. Det känns kul att macken stannar kvar i lokal ägo. Den är en bra träffpunkt i Mariannelund och det är kul om det kan fortsätta så, sa Tobias Fungbrant då.
Bland hans tankar för den nya verksamheten var att satsa på ett större utbud av mat och utöka öppettiderna. Det fanns också planer på att bygga ut.

Uppdraget att sälja verksamheten har gått till Exitpartner och deras mäklare Anders Örnell i Linköping. Han ansvarar för region Östergötland samt norra Småland och södra Södermanland.

– Säljaren Tobias Fungbrant har ägt macken i ganska exakt två år och beslutat sig för att avyttra den och jag har fått uppdraget att förmedla affären. Många har hört av sig, berättar Anders Örnell.

Han kan inte bli mer detaljerad eftersom överlåtelsen omfattas av sekretessavtal.

– Vi har goda förhoppningar om att hitta en lämplig köpare.

Hur lång tid kan försäljningen ta?

– Det är absolut jättesvårt att uttala sig om men generellt kan man säga att marknaden är ganska tung och avmattad. Vi är inne i en period med höga räntor och där bankerna är tuffa. Vi hoppas att det vänder under året eftersom Riksbanken har flaggat för sänkningar av räntan under året och det finns behov av att förvärva och sälja företag, säger Anders Örnell.

Han berättar också att det ibland hör av sig personer som vill förhöra sig om exempelvis kassa och hyra för en verksamhet. Men försäljningsprospektet lämnas bara ut till intressenter som först skriver på ett sekretessavtal.                  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!