Annorlunda hästar förenar nytta med nöje

På söndag arrangeras en käpphästtävling och ett Santa Run i Mariannelund till förmån för Musikhjälpens insamling.

Mona Brag och Emelie Lundell tar ett lokalt initiativ i insamlingen till Musikhjälpen och arrangerar bland annat en käpphästtävling. En idé de fick av Julia Johnsson som rider käpphäst.

Mona Brag och Emelie Lundell tar ett lokalt initiativ i insamlingen till Musikhjälpen och arrangerar bland annat en käpphästtävling. En idé de fick av Julia Johnsson som rider käpphäst.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-12-11 08:00

I år är tolfte året i rad som den svenska versionen av Musikhjälpen arrangeras i Sverige. Årets tema är "Sex är inget vapen"

– Det är ett jätteviktigt ämne att engagera sig i. Det handlar inte bara om att samla in pengar. Det handlar också om att sprida kunskap, att det blir diskussion och att det satsas på förändringar. Oftast är det stora ämnen. Man visar att om man börjar nånstans, kan det ske förändringar, säger Emelie Lundell som tillsammans med Mona Brag arrangerar en lokal insamling i Mariannelund.

–Vi gör det för att vi tycker det är skoj och vi har flera andra som stöttar och hjälper oss. Jag tycker Musikhjälpen har bra ämnen och har varit på flera platser där det sänts. Det är en fantastisk känsla och verkligen kärlekens torg, säger Mona Brag.

På söndag bjuder duon in till en käpphästtävling i sporthallen.

– Det är som en vanlig hopptävling med häst fast man hoppar själv med en käpphäst. Hindren längs en bana är inte så höga, förklarar Mona Brag. 

Idéen fick de av Julia Johnsson, 9 år.

– Det ska bli kul, säger hon och berättar att hon har 11 käpphästar varav två favoriter.

– Det har lekts otroligt mycket med käpphästar i sommar, förklarar mamma Emelie Lundell.

Samma dag blir det även ett Santa Run med start vid sporthallen, där idén är att man tomteklädd går eller springer en bana.

– Det blir en bana på en kilometer för de som går och två kilometer för de som springer, säger Martin Österman, som engagerats att sätta upp en bana och vinka iväg tomtarna.

Karta: Mariannelund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!