Vetlandabo döms för rattfylleri i Målilla

"Det hoppade in flera personer i bilen, totalt var det kanske 20 i och på bilen"

En man i 20-årsåldern från Vetlanda kommun döms för grovt rattfylleri och grov olovlig körning efter en händelse på campingen vid Målilla motorbana för ett och ett halvt år sedan.

En man i 20-årsåldern från Vetlanda kommun döms för grovt rattfylleri och grov olovlig körning efter en händelse på campingen vid Målilla motorbana för ett och ett halvt år sedan.

Foto: Scanpix

Målilla2019-12-02 19:00

En uppmärksammad händelse på campingen vid Målilla motorbana har fått sitt rättsliga efterspel. En man i 20-årsåldern från Vetlanda döms till villkorlig dom och samhällstjänst för grovt rattfylleri och olovlig körning, sedan proverna visat att han hade 1,46 promille alkohol i blodet.

Händelsen inträffade för ett och ett halvt år sedan,  mannens minnesbilder var delvis suddiga, men tingsrätten kunde ändå bena ut vad som hänt.

Mannen berättade att han blivit ombedd att flytta bilen, den kunde inte bli stående mitt på vägen tyckte den ordinarie föraren.

"Bilen rullade redan när jag satte mig i förarsätet" berättade mannen för rätten, "det gick sakta, kanske tre, fyra kilometer i timmen".

Han berättade också att det under de sista tio meterna av färden hoppade in flera personer i bilen, kanske så många som 20. Resultatet blev att förarens sikt blockerades och han körde på en parkerad bil på campingplatsen. 

Något som enligt åklagaren utgjorde en fara för trafiksäkerheten, eftersom han körde utan att kunna se framåt.

Händelsen observerades av ordningsvakter, som också kallades som vittnen i rätten. Själv hävdar mannen att han inte druckit så mycket före körningen, utan att han blivit bjuden senare, något som ordningsvakterna som bevakade honom inte ansåg vara möjligt.

Mannen döms också för två fall av grov olovlig körning eftersom han saknade giltigt körkort. Förutom den här händelsen på campingen vid motorbanan döms han också för att kört bil på Storgatan i Nossebro i Essunga kommun den 12 juni i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!