Välbesökt is har blivit snackis: "Vidtagit åtgärder"

Det har spridit sig till boende i närliggande kommuner att allmänhetens åkning erbjuds på Venhagsvallen. Det har gjort att mycket folk samlats på och omkring isen.

Allmänhetens åkning på Venhagsvallen uppskattas av många. Ibland väl många samtidigt, vilket har väckt diskussioner på sociala medier.

Allmänhetens åkning på Venhagsvallen uppskattas av många. Ibland väl många samtidigt, vilket har väckt diskussioner på sociala medier.

Foto: Privat

Målilla2021-01-06 09:00

Den välbesökta isbanan är föremål för en diskussion på sociala medier.

– Under helgerna har det nog varit lite mycket folk samtidigt vissa tider, medger Mikael Karlsson, styrelseledamot för Venhagsvallen och ordförande i MGoIF. 

– Men jag har varit där och tittat, ibland både en och två gånger om dagen, och man ser att folk åker och umgås i sina grupper om familjen eller närmaste vännerna. Alla har ju sitt ansvar i att undvika smittspridning.

Föreningen har gjort flera åtgärder för att sprida ut folket. Fler grillplatser erbjuds och antalet bänkar och bord har utökats från några få till 15-talet, som står väl utspridda.

– Inför jul införde vi också begränsningar vissa tider för att kunna hålla avstånd, men också för att ge en förmån till kommuninvånarna som nu har egen daglig tid, säger Mikael Karlsson, som förklarar det stora intresset utifrån med att tillgången till allmänhetens åkning är begränsade i närliggande kommuner, eller att anläggningar rent av är stängda.

– Vi har haft en dialog med kommunen och vi ser att det är positivt, särskilt för barn och ungdomar, att det finns något att göra och de utifrån är lyriska över möjligheten att kunna aktivera sig.

Kommer ni vidta fler åtgärder, med tanke på intresset?

– Vi tycker att vi gjort vad vi kan för att uppmuntra till hälsosam aktivitet, men det får inte bli smittspridning. Upptäcker vi att det blir problem får vi ta en ny diskussion, vi vill ju ta vårt ansvar.

Karta: Venhagsvallen I Målilla Ab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!