Publikrekord på Traktor Power Weekend

Åter igen var det dags för dieselmotorerna att dras igång på G&B Arena då det årliga traktoreventet gick av stapeln. Redan på lördagen kunde arrangören konstatera publikrekord för helgens evenemang och den vanliga parkeringsplatsen räckte inte till.

Dammet yrde när traktorerna jagade bollen. Team Hejdlös från Gotland stod i en klass för sig vid lördagens tävlingar i taktorfotboll.

Dammet yrde när traktorerna jagade bollen. Team Hejdlös från Gotland stod i en klass för sig vid lördagens tävlingar i taktorfotboll.

Foto: Annika Stagård

MÅLILLA2018-07-01 19:00

– Vi har ju satsat ännu mer i år och det märks. Nu har vi fått tagit till campingplatsen som parkering, för det är redan fullt på den vanliga parkeringen och det tror jag faktiskt aldrig har hänt förut. Kanske inte ens på speedwaymatcherna. Men det är ju jätteroligt att publiken kommer, säger Ulrica Karlberg Rudén som är en av arrangörerna.

Surhålet var, som vanligt, en publikfavorit och det var trängsel framme vid stängslet när traktorerna skulle ner i gyttjehålet. Det är en väldigt publikfriande aktivitet eftersom de som kör bjuder väldigt mycket på sig själva. Först ut var Carl-Johan Ytterbring från Mönsterås. Även i år fick han se sig besegrad av gyttjan och till publikens jubel hoppade han glatt ner från traktorns tak rakt ner i dyn.

Även traktorfotbollen lockade. För andra året gick denna tävling av stapeln och visst märktes det att lagen hade slipat sig från förra året. Gotlandslaget Team Hejdlös, som vann förra året, var även i år ett trimmat lag med koll på sina maskiner. De gick direkt till final från lördagens heat då de mötte Team Ytterbring. Det andra laget som gick till final var Team Byxlös, även de från Gotland, som mötte Team Svartrök. Med andra ord blev det final för de båda Gotlandslagen och internt derby, men hur det gick var inte klart i skrivande stund.

Hela familjen Rudén med pappa Christian och mamma Ulrica i spetsen är med och arbetar med olika saker den här helgen. Det är inte bara engagemanget för just denna helg som tar tid. Christian tävlar inom sporten, och det intresset har även sonen Adrian tagit upp.

– Jag har tävlat sedan jag var sex år eller något. Men först får man tävla i lättare klasser, 350 kg, och från att man är 12 år får man börja tävla med lite tyngre traktorer på max 500 kg. Förra året var jag 11 men då fick jag dispens att tävla i den klassen så nu blir det andra året för mig, berättar Adrian Rudén som ska köra en match i morgon som ingår i SM-serien och där han för tillfället ligger på delat förstaplats med en annan förare. Ja, det har gått ganska bra för mig att köra, jag har inte bara pappas pokaler på hyllorna där hemma säger Adrian lite blygt.

Även detta år bjöds på en fartfylld helg i Målilla för de som har ett intresse för traktorer och tävlingar.

Carl-Johan Ytterbring, från Mönsterås, mottog publikens jubel när han hoppade ner från traktorn och rakt i gyttjan.
Carl-Johan Ytterbring, från Mönsterås, mottog publikens jubel när han hoppade ner från traktorn och rakt i gyttjan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!