Ny bouleförening bildad efter konflikt i Målilla

Efter en konflikt inom Målilla PRO har en utbrytargrupp bildat en ny bouleförening i samhället.

Boulebanan på idrottsplatsen har fått namnet Målilla boulearena. Där ska både PRO och den nya föreningen spela i fortsättningen.

Boulebanan på idrottsplatsen har fått namnet Målilla boulearena. Där ska både PRO och den nya föreningen spela i fortsättningen.

Foto: Jimmy Larsson

Målilla2022-03-11 21:00

– Det började med att vi byggde en boulebana och ett tak med väggar och bord, där man kunde sitta om det var dåligt väder. Då tog sig vissa personer lite friheter utan att fråga styrelsen, säger Göran Levin, styrelseledamot i Målilla PRO och tidigare kontaktperson för boulekommittén.

Boulebanan ligger på idrottsplatsen i Målilla, där PRO:s boulesektion utövar sporten på tisdagar och torsdagar.

Den 5 mars bildades en ny förening, Målilla boule, som ska använda boulebanan på lördagarna. Göran Levin beskriver Målilla boule som en utbrytarförening.

– Jag tycker att det är lite sandlåda över det hela – att de inte kan komma överens och underordna sig reglerna som PRO har.

Han ser inte poängen med att starta en ny förening.

– För min skull får de gärna göra det, men jag tycker att det är onödigt att det ska behöva gå så långt att de måste bilda en ny förening i föreningen, när det redan finns en väl fungerande bouleaktivitet inom PRO.

Boulespelarna i Målilla har därmed delats upp i två läger.

– Vi har nog med elände ändå i världen. Det ska inte behöva vara så i lilla Målilla också, säger Göran Levin.

I ett inlägg i Målillas Facebookgrupp välkomnas den nya bouleföreningen av Målilla-Gårdveda samhällsförening.

"Föreningen är öppen för alla åldrar och kön", står det i inlägget, där det uppges att föreningen även kommer att spela boule med mjuka klot i Tärnans källare under vintern.

Vimmerby Tidning har sökt Målilla boule utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!