I november 2023 öppnade Sarah Dams och hennes sambo Christian Schenk ett bageri hemma i villan i Fågelfors.
– Det är ett gammalt garage som vi har byggt om, så vi är ganska begränsade med plats där, säger Sarah Dams.
Trots att Sarahs vedugnsbageri, som det heter, fått en drömstart har familjen bestämt sig för att lämna både Fågelfors och Högsby kommun, vilket Oskarshamns-Tidningen var först med att berätta om.
– Efterfrågan är så stor att vi behöver mer plats. Sedan kom det där med skolan i Fågelfors. I februari fick reda på att de ska stänga skolan, säger Sarah Dams.
Nu letar familjen efter ett hus i Hultsfreds kommun.
– Troligtvis blir det Målilla. Det är inte helt hundra än, men vi siktar på det.
Varför har ni bestämt er för att flytta till Hultsfreds kommun?
– Vi har hört gott om kommunen och den ligger ganska nära vår nuvarande kommun. Vi vill ha kvar våra kunder och vi vill inte flytta alltför långt bort, och dessutom ska sonen gå på Prolympia i Virserum, säger Sarah Dams och tillägger:
– Vi har en del vänner som bor i Hultsfreds kommun och de har berättat gott om er kommun.
Har ni redan varit och tittat på hus?
– Ja, det har vi. Det är inte så jättemycket ute på marknaden. Vi behöver något ovanligt stort, för vi vill ha allt i ett – bageri, kafé och boningshus – så att man inte behöver köpa två fastigheter eller hyra något. Då är man ganska begränsad med det som finns på marknaden just nu.
Sarah Dams ser Målilla som en ort med stor potential.
– Jag tror att det skulle kunna vara mycket mer butiker och företagande. Orten ligger ganska bra till och alla verkar passera rondellen med termometern. Vi tycker om själva orten, faktiskt lite mer än Virserum. Det är fint i Virserum med sjön och allting, men det känns lite mer hemma i Målilla.
Vad tror du om efterfrågan på ett bageri i Målilla?
– Jag tror att efterfrågan är ganska stor. Vi har en hel del kunder från Målilla redan. Sedan har vi några kunder från Hultsfred, Vimmerby och Virserum också. Man märker att folk vill ha gott och redigt bröd, inte det där luftiga och dåliga brödet från butikerna. Det är riktigt hantverksbröd som vi gör, utan onödiga ingredienser eller tillsatsmedel. Det är inget onödigt i vårt bröd. Det ska vara nyttigt. Man ska bli mätt på två skivor bröd och inte behöva äta en halv limpa.