Motorns Dag i full förberedelse i Målilla

Roland S Jonsson och Sven-Erik Svensson roddar för fullt inför bil- och motorutställningen i folkparken i Målilla.

från vänster: Sven-Erik Svensson och Roland S Jonsson står vid en hemmabyggd Jaguar

från vänster: Sven-Erik Svensson och Roland S Jonsson står vid en hemmabyggd Jaguar

Foto: Alexander Stagård

Målilla2018-07-30 18:00

4-5 augusti håller man i Motorns Dag för 27:e året i rad i Målilla. Utställare från hela landet, även Tyskland, kommer för att trotsa värmen.

Arrangenmanget är stort, en av landets största utställningar i sin kategori.

– 70 utställare har hittils anmält sig. Vi har räknat ut att vi kommer ställa fram bord till utställarna, som hade sträckt sig upp till en kilometer om man hade ställt dom på rad, säger Roland S Jonsson.

– Första året som vi körde Motorns Dag, så ställde vi upp fem motorer, och ingen hade trott att vi då skulle få hela femhundra besökare. Som mest har vi haft sjutusen besökare i parken, säger han.

Någonting nytt för denna säsong, är att det kommer hållas en auktionering för ett tiotal gamla Jaguarer.

Ännu en nyhet är att brandredskap från hela kommunen kommer finnas på plats. Syftet är dels att visa upp arbetsfordonen, men även att dela ut kunskap om bränder och dess risker. Nybro och Mörtfors har också valt att delta och ställa ut en varsin bil, vilket innebär att totalt åtta brandfordon kommer att finnas på plats.

Årets tema är annars hästar och tillhörande redskap. Allt från gamla vagnar till ytterst udda redskap som användes förr i tiden.

Nio olika klasser kommer att finnas i parken. Motorer, bilar, traktorer, mopeder, speedwaycyklar och MC, lastbilar, övrigt och såklart då årets tema.

Jaguar Mark II 3,4L från 1966
Jaguar Mark II 3,4L från 1966
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!