Misstänkt smitta: Aspelands stänger sin verksamhet

Aspelands pastorat har stängt ner all sin verksamhet på grund av misstänkt smittspridning av covid-19.

Aspelands pastorat har stängt ner all sin verksamhet på grund av misstänkt smittspridning av covid-19. "Det gäller i första hand till den 2 september", säger kyrkoherde Mikael Eriksson

Aspelands pastorat har stängt ner all sin verksamhet på grund av misstänkt smittspridning av covid-19. "Det gäller i första hand till den 2 september", säger kyrkoherde Mikael Eriksson

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-08-20 08:29

– Smittspårningsenheten i Kalmar län kontaktade oss och bad oss stänga ner verksamheten. Det gjordes med omedelbar verkan på rekommendation av smittskyddsläkaren. Jag är fortfarande lite i chock, säger kyrkoherde Mikael Eriksson, när vi når honom på telefon.

Anledningen är misstänkt smittspridning av covid-19.

Det betyder att pastoratet stängt ner all sin verksamhet, så som exempelvis gudstjänster, barnverksamhet och andra samlingar.

– Det enda vi kommer försöka genomföra är de begravningar som just nu är inbokade. Till det kommer vi ta in personal utifrån, eller som precis kommit tillbaka från semestern och inte hunnit vara i verksamheten, säger Mikael Eriksson och tillägger:

– Det innebär också att vi inte kommer att sköta kyrkogårdarna, mer än att vattna. I övrigt är vi anträffbara i telefon, om någon behöver ha tag i oss, men vi finns inte på jobbet.

Är det bland personalen man misstänker att det finns smitta?

– Det vill jag inte kommentera, säger Mikael Eriksson.

Nedstängningen gäller i första hand till den 2 september. 

Vad betyder det här för pastoratet?

– Så långt har jag inte hunnit tänka. Jag vet ganska lite än så länge, vi behöver utreda vad som hänt. Vi lever i osäkra tider och det är viktigt att ta sjukdomen på allvar. Som jag sa, det här kom som en chock. 

– Jag har så här långt hunnit ringa runt till alla medarbetare och bett dem gå hem. Jag har också börjat boka tider för provtagning för vissa grupper, så innan vi vet någonting mer är det svårt att säga.

Läs också: Efter smittspårningen - Det här är den gemensamma nämnare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!