Marknadsbesökare trotsade värmen

Ballonger, munkar, blommor, kläder och annat som hör en marknad till stod till buds när Målilla GoIF arrangerade sin 21:a sommarmarknad.

Samuel Pettersson och Håkan Pettersson trivdes i folkvimlet och uppskattar att runt 3 000 personer besökte marknaden.

Samuel Pettersson och Håkan Pettersson trivdes i folkvimlet och uppskattar att runt 3 000 personer besökte marknaden.

Foto: Alexander Stagård

Målilla2018-06-03 18:43

Vid lördagens marknad i Målilla stod solen högt och inte ett moln syntes så långt ögat kunde nå. Den stekande hettan hindrade dock inte Målillaborna, och andra besökare, att vandra mellan stånden på denna lilla sommarmarknad som årligen hålls på gräsplanen vid Skeppet.

Efter gatan stod ett gäng äldre musikanter och underhöll besökarna och två stora hoppborgar var uppblåsta för barnen att leka av sig i.

Bland ett 40-tal utställare kunde man hitta allt ifrån smycken, leksaker, kläder och diverse rengöringsprodukter till matvagnar och charkuterier. Även politiska partier var på plats för att prata med folk inför det kommande valet.

Lennart Nilsson, och hans fru Laila, som driver Erelens korv i Degeberga, kommer årligen hit till Målilla med sin charkvagn där de säljer sina helt egna köttprodukter. Lennart får frågan om huruvida det lönar sig att ställa upp på dessa små marknader.

– Vi åker gärna på mindre marknader, där går folk faktiskt ut för att handla, säger Lennart som verkar nöjd med dagen, värmen till trots.

Målilla GoIF:s fotbollssektion arrangerar marknaden för 21:a året i rad. Håkan och Samuel Pettersson är två av de från föreningen som arbetar med detta evenemang.

– Vi är mycket nöjda med dagen. Bra flöde på folket med nöjda utställare och besökare. Jag uppskattar att det under dagen varit omkring 3 000 personer som besökt marknaden, vilket för oss är mycket lyckat, säger Håkan Pettersson.

Från skuggan bjöds det på musikunderhållning.
Från skuggan bjöds det på musikunderhållning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!