Målilla GoIF utvecklar verksamheten: "Diskuterat länge"

Målilla GoIF och Venhagsvallen utvecklar verksamheten. Flera års diskussion ligger bakom satsningen att skapa ett skidspår. Målet är att lyckas med det även snöfattiga vintrar.

Målilla GoIF och Venhagsvallen har, tillsammans med orienteringsklubben, gjort ett skidspår i anslutning till idrottsparken och Venhagsvallen. Målet är att kunna göra det även snöfattiga vintrar.

Målilla GoIF och Venhagsvallen har, tillsammans med orienteringsklubben, gjort ett skidspår i anslutning till idrottsparken och Venhagsvallen. Målet är att kunna göra det även snöfattiga vintrar.

Foto: Privat

Målilla2021-02-05 09:52

– Sedan bandybanans begynnelse har vi diskuterat möjligheterna att ta till vara på den snö som skapas när vi framställer isen, säger Carl-Anton Johansson, ordförande i Venhagsvallen, som driver isanläggningen.

Nu kan han meddela att man tagit första steget till att utveckla den möjligheten.

– Initialt har vi tillsammans med Målilla Orienteringsklubb nu skapat ett skidspår i anslutning till Venhagsvallen och idrottsparken i Målilla, säger Johansson.

undefined
Barn nyttjar gärna möjligheten att roa sig i snöhögarna som blir när föreningen lägger is. Nu är tanken att använda överbliven snö, till att göra skidspår i anslutning till Venhagsvallen och idrottsplatsen.

Det här beskrivs som ett första test, nu när det fanns tillgång till natursnö.

Nästa mål är att kunna skapa spår – även om det inte finns tillgång till naturlig snö. 

– Vi vill se hur det här slår ut, funkar det bra är tanken kommande år att vi ska bygga ett kortare spår som sedan kan byggas vidare i takt med att det produceras is och snö från bandybanan, säger Carl-Anton Johansson.

Så här säger han om det spår som lagts helt nyligen:

– Det är cirka 2,8 kilometer långt. Det är ett snällt och plant spår, som sträcker sig mysigt genom parken och ut på de öppna fälten. 

Hur har era tankar gått?

– Vi tror att ett skidspår i anslutning till isbanan är ett perfekt komplement, så det finns tillgång till flera aktiviteter på samma anläggning. Då kan man kombinera skridskoåkning och skidor på längden. Familjen kan sedan samlas kring någon av våra grillar som finns uppställda på coronasäkra avstånd, säger Carl-Anton Johansson.

Karta: Målilla bandybana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!