Sista loppisen för säsongen vid Skeppet

Nu i helgen hålls den sista sommarloppisen för säsongen vid Skeppet i Målilla. "Det har gått jättebra i sommar. Det är bara en gång som det har regnat bort för oss", säger ansvariga Asta Pettersson.

"Det har blivit vida känt. Försäljarna kommer överalltifrån; Linköping, Kisa, Landskrona, Vimmerby, Oskarshamn, Kalmar, Vetlanda. Det är väldigt kul", berättar Asta Pettersson.

"Det har blivit vida känt. Försäljarna kommer överalltifrån; Linköping, Kisa, Landskrona, Vimmerby, Oskarshamn, Kalmar, Vetlanda. Det är väldigt kul", berättar Asta Pettersson.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2022-09-21 05:00

Pandemin satte krokben för de populära sommarloppisarna. Men i år var de tillbaka för fullt. Hela 17 gånger mellan perioden 4 juni och 24 september. När Asta Pettersson på Skeppet summerar säsongen är det med positiva ordalag. 

– Det har varit två år av pandemi så förra året körde vi bara tre gånger i slutet av säsongen. Så det var ju nästan ingenting. I år är vi väldigt nöjda. Det här med begagnat är modernt nu. Folk ringer till oss långt ifrån när det ska bli loppis, berättar hon.

Som mest var det vid ett tillfälle 86 försäljare. 

– Första gången hade vi flest. Men generellt har det varit många i juli, då är det semestertider och mycket folk i omlopp. Det har varit bra i augusti också. Sedan har det varit några gånger som det småregnat lite, då kommer det lite färre.

Hur viktigt är det för er med en bra säsong?

– På sommaren är det inte så mycket konferenser eller uthyrningar. Det gäller att samla in så mycket pengar man kan, det går åt till vårat Folkets Hus. Så det är ett viktigt tillskott i vår kassa. Speciellt nu då elen är så dyr. Det är ett stort hus så det går åt en del till uppvärmingen.

Hur känns det att nu är sista för säsongen?

– Det känns skönt att det är sista. Sedan tycker vi att det är så roligt att det känns lite vemodigt också. Men vi kommer att ha en julloppis inomhus i november. Den är redan fullsatt. 

Blir det sommarloppis nästa år?

– Vi hoppas på det. 

"Vi hoppas på att vi kan köra loppis nästa sommar, det är ett så bra koncept så det vore synd att ta bort det",
säger Asta Pettersson.
"Vi hoppas på att vi kan köra loppis nästa sommar, det är ett så bra koncept så det vore synd att ta bort det", säger Asta Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!