Kommunen ger mer pengar till elitklubben

Det nya sponsringsavtalet ger Dackarna ytterligare lite klirr i kassan under de kommande åren. Enligt det nya avtalet förbinder sig kommunen att betala 330 000 kronor årligen.

Dackarna får klirr i kassan efter ett nytt sponsringsavtal med kommunen. Totalt handlar det om 330 000 kronor per år i tre år.

Dackarna får klirr i kassan efter ett nytt sponsringsavtal med kommunen. Totalt handlar det om 330 000 kronor per år i tre år.

Foto: Magnus Strömsten

Målilla2023-03-01 11:32

Vilket är en uppräkning med 30 000 om året från det förra avtalet.

För pengarna får kommunen framträdande reklamplatser både på arenan och förarnas västar. Plus att man får totalt 300 biljetter, varav ett antal är öronmärkta för kommunens äldreboenden.

– Eftersom Dackarna kör i högsta serien, elitserien, faller det väl in i vår sponsringspolicy, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Lyckas Dackarna väl är det mer pengar på gång enligt avtalet. Bonuspengar för slutspel, semifinal och final. 21 500 kronor för varje nivå. Och skulle det bli guld bättras summan på med ytterligare 29 000 kronor.

– Det här betyder massor för oss, säger Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna. Kommunen, och alla våra andra samarbetspartners är en förutsättning för att vi ska kunna driva verksamheten på den nivå vi gör. Med det här avtalet kan vi fortsätta köra.

Det nya avtalet gäller i tre år, och det är i stort sett samma som det tidigare, skillnaden är bara att summorna är lite uppräknade.

Avtalet gäller för Dackarna i elitserien, eller Bauhausligan som den heter numera. När det kommer till GP är det ett annat, men lika viktigt avtal som gäller.

– Det är ett stort fönster mot världen för kommunen att synas i, säger Tomas Karlsson. 

Motorbanan i Målilla har också kommit att bli en samlingspunkt, även de dagar det inte är tävlingar, berättar Tomas Karlsson. 

– Det är ett gäng som kommer hit och jobbar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!