Första hyresgästen klar till Glamox gamla lokaler

Hans Sandin Powdercoating blir den första hyresgästen i Glamox gamla industrilokaler i Gårdveda. "Vi vill utvecklas och öka våra volymer", säger Hans Sandin.

Hans Sandin skrev på hyreskontraktet på fredagseftermiddagen. Fastighetsägaren representerades av Jens Carlsson från JMC Affärsutveckling.

Hans Sandin skrev på hyreskontraktet på fredagseftermiddagen. Fastighetsägaren representerades av Jens Carlsson från JMC Affärsutveckling.

Foto: Jimmy Larsson

Målilla2022-01-28 12:59

Våren 2021 stängde belysningsföretaget Glamox, som var kommunens tredje största privata arbetsgivare, sin fabrik i Gårdveda utanför Målilla. 116 anställda berördes när huvuddelen av produktionen flyttades till Estland.

Några månader senare stod det klart att Glamox hade sålt industrifastigheten. Ny delägare blev Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB, som hade förhoppningar om ett 50-tal nya arbetstillfällen i lokalerna.

På fredagsmorgonen meddelade Jens Carlsson från JMC Affärsutveckling att hyresavtalet med den första hyresgästen skulle skrivas klockan 13. Det visade sig vara Hans Sandin Powdercoating, som har verksamhet i Målilla i dag. 

– Vi ytbehandlar allt från stålstativ och möbler till maskindelar, säger Hans Sandin.

Företaget ska nu hyra 900 kvadratmeter av Glamox gamla lokaler i Gårdveda.

– Jag hyr en komplett pulveranläggning. Det är en betydligt modernare anläggning än vad jag har i dag, säger Hans Sandin som samtidigt behåller sina nuvarande lokaler i Målilla.

– Vi vill utvecklas och öka våra volymer.

Inledningsvis ska två personer jobba i den nya anläggningen.

– De är rätt så nyanställda i företaget. Jag har haft en anställd sedan i maj som tidigare var anställd här på Glamox och skötte maskinerna.

Hans Sandin berättar att tanken på att hyra lokalerna har funnits ända sedan 2020, då Glamox meddelade att fabriken skulle läggas ner.

– Det är så tråkigt för bygden att det här står tomt. Nu blir det lite aktivitet.

Inga fler nyanställningar planeras just nu, men på fem års sikt är tanken att personalstyrkan i anläggningen ska utökas till fem personer.

I och med att företaget nyligen har fått två nya kunder lär personalen inte bli sysslolös i de nya lokalerna.

– Jag har en ny orderstock på cirka två miljoner, säger Hans Sandin.

Jens Carlsson är nöjd med att det första hyreskontraktet nu är i hamn.

– Det känns helt fantastiskt, säger han och berättar att Glamox har varit väldigt angelägna om att det ska komma igång verksamhet i lokalerna igen.

Enligt Jens Carlsson kommer även två utvecklingsbolag inom JMC Affärsutveckling att ha sitt säte i Gårdveda. De har dock ingen produktion i nuläget.

– När vi ska ta nästa steg har vi produktionsytor för det.

Dessutom pågår diskussioner om andra verksamheter i lokalerna.

– Vi tittar på om vi ska sätta upp ett gym till exempel.

Hans Sandins företag är första hyresgästen i Glamox gamla lokaler, där de får tillgång till en komplett pulveranläggning.
Hans Sandins företag är första hyresgästen i Glamox gamla lokaler, där de får tillgång till en komplett pulveranläggning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!