Roland blir ny marknadsgeneral i Målilla

Fast marknadsgeneral vill han inte kalla sig. Men för att hålla liv i marknadstraditionen beslutade Målilla Hembygdsförening att ta över ansvaret för Målillas oktobermarknad.

Roland S Johnsson, Målilla Hembygdsförening tar som marknadsgeneral. "Vi vill ha marknaden kvar" säger han.

Roland S Johnsson, Målilla Hembygdsförening tar som marknadsgeneral. "Vi vill ha marknaden kvar" säger han.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2023-08-25 09:52

– Vi vill ha marknaden kvar, säger Roland S Jonsson, så därför tar vi över, nu när Målilla OK kastat in handduken.

Det är med väldigt kort varsel som Målilla oktobermarknad får ny organisation.

– Det blev klart så sent som i onsdags kväll, säger Roland S Johnsson, som tillbringade hela torsdagen i telefon för att berätta om förändringarna för de anmälda knallarna, och få dem att förnya sina anmälningar.

– Och jag fick napp hos 12 av dem.

Per-Gunnar Gabrielsson, från Målilla OK förklarar varför klubben beslutat att dra sig ur.

– Vi hade 17 bokade försäljare, säger han. Och sex lotterier. Det hade räckt till 150 meter och det hade blvit 100 tomma meter på marknadsområdet. Därför valde vi att avblåsa det hela, det har inte varit schysst mot varken knallar eller besökare att ha marknaden.'

Planerna för "nya" Målilla marknad är redan klara. Den kommer att flytta in i Hembygdsparken i stället för att vara på åkern utanför.

– Det finns helt andra resurser med el, vatten i parken, säger han.

I år kommer man också att prova ett nytt grepp, i samband med marknaden. Det blir en loppisavdelning också, berättar Roland S Johnsson. 

Han betonar också att det engagemanget i Målilla Marknad är på prov. Ett försök att hålla liv i marknadstraditionerna, även om det betyder en hel del extrajobb. Men samtidigt ser han en stor utvecklingspotential i framtiden. Det finns mycket som kan görasför att öka intresset bland handlarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!