Ingen traktorpulling i helgen: "Känns väldigt konstigt"

Till helgen skulle den årliga traktorpullingfesten i Målilla ha hållits om inte coronapandemin satt stopp. "Det känns väldigt tråkigt och konstigt." säger en av arrangörerna.

Helgen efter midsommar lockas tusentals till Målilla för att se traktorpulling, men i år blir det annorlunda.

Helgen efter midsommar lockas tusentals till Målilla för att se traktorpulling, men i år blir det annorlunda.

Foto: Janne Strömsten

Målilla2020-06-24 08:00

Årets upplaga skulle varit den elfte i raden för Målilla Traktor Power Weekend. Men som för många andra evenemang har man fått skjuta upp till nästa sommar. För en av arrangörerna; Christian Rudén, på Traktorevent Sverige AB, ser veckan efter midsommar väldigt annorlunda ut mot vad den brukar.

– Just nu så håller jag på och röjer en skogsväg här hemma, jag har alltid att göra. Men det känns väldigt konstigt att inte hålla på med detta. Det är verkligen en stor samling för allt landsbygdsfolk som är intresserade av traktorer. Men vi får komma tillbaka med dubbel kraft nästa år, säger han.

Tävlingen brukar locka ett besöksantal på runt 16 500 personer. Att det i år inte kan bli av gör det svårt för bolaget.

– Det är tufft ekonomiskt, vi håller i varenda slant vi kan just nu för att överleva, säger Christian Rudén. 

I ett försök att rädda evenemanget och samtidigt stilla publikens sug efter traktorpulling, så höll man en tävling i Skåne på nationaldagen. Det hela sändes digitalt och tittarna fick möjlighet att skänka pengar. 50 000 kronor samlades in, varav hälften kommer att skänkas till Läkare utan gränser. 

– Det gick otroligt bra. Tittarmässigt så hade vi 620 000 tittartimmar, det innebär att vi hade en bra bit över 100 000 som tittade på det när vi sände. Det var jättelyckat. Det var väldigt många från utlandet, från hela världen som tittade på det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!