Färgglatt och personligt med Lille-Lo

Varumärket Lille-Lo älskas av kvinnor över hela Sverige. Bekväma och roliga kläder i små serier. Allt designas av Cecilia Laurud Rönnqvist som växt upp i Målilla.

Cecilia Laurud Rönnqvist är alltid fotomodell för sina egna kläder: "Det är ett personligt företag, så det känns rätt"

Cecilia Laurud Rönnqvist är alltid fotomodell för sina egna kläder: "Det är ett personligt företag, så det känns rätt"

Foto: Lille-Lo

Målilla2023-09-09 13:00

Kärleken till kläder har alltid varit viktig för Cecilia Laurud Rönnqvist. På dagis blev det viss uppståndelse när hon kom i hatt och tyllkjol och på högstadiet i Hultsfred var det nog några som tyckte att hon var lite konstig.

– Jag hittade inte vad jag sökte och hemma hade vi en symaskin, så jag började sy själv. Min mormor tog med mig på loppis, så det blev en blandning av second hand och hemsydda kreationer.

Stilen var färgglad, lite 70-tal med långa svängiga linjer och mycket färg. Efter gymnasiet jobbade Cecilia inom restaurangbranschen i många år. Att sy var en hobby och visst blev det lite väskor och annat som sedan såldes på marknader. Under mammaledigheten med sin första dotter började Cecilia sy barnkläder, efter det gick hon ner i tjänst på bageriet hon jobbade på och satsade mer på kläderna.

– Jag kände att jag var skyldig mig själv det, att tro på det jag gjorde, så jag registrerade en firma. På den tiden sydde jag allt själv, ofta med 70-talstyger som jag samlat på mig.

undefined
Städrocken är lite av Cecilias signaturplagg, alltid i glada färger

Det första plagget för vuxna var städrocken, det klassiska kvinnoplagget som alla hemmafruar hade på 60-talet. Ett rymligt och bekvämt plagg med fickor. I Lille-Los tappning är det är det mer busigt och retroinspirerat, men lika bekvämt.

– Folk älskar städrocken, det är nog mitt bäst säljande plagg. Den funkar som klänning eller över ett par byxor, öppen eller knäppt. Jag vet de som både gift sig och gått på bröllop i en städrock.

Sedan sex år lever Cecilia på företaget, hon designar modeller som sedan sys upp av ett litet skrädderi i Litauen. Hon samlar fortfarande på 70-talstyger, men de blir allt svårare att hitta. Ibland när hon kommer över ett unikt tyg kan det bli någon modell. Även hennes kläder i nyproducerade tyger sys upp i små kollektioner, med kanske bara några plagg av varje. Allt är personligt, även bilderna på hemsidan, där Cecilia själv visar alla kläder.

– Jag gillar egentligen inte att vara med på bild, men jag hade ingen annan. Men det är ett personligt företag jag driver, så det känns ändå rätt och kläderna jag säljer är bara sånt som jag själv vill ha och bära.

Vem tror du köper dina kläder?

– Jag tror att det är kvinnor i min ålder, runt 45, vuxna som inte vill smälta in i den stora massan och se ut som alla andra. Kvinnor som uppskattar att det är miljövänliga material och att plaggen funkar året runt, både till vardag och fest.

Har din dröm gått i uppfyllelse?

– Ja, men drömmen smög sig på mig! Jag vill inte att det blir för stort med återförsäljare. För mig är det viktigt att det jag säljer och designar är personligt och jag.

Cecilia Laurud Rönnqvist är alltid fotomodell för sina egna kläder.
Cecilia Laurud Rönnqvist är alltid fotomodell för sina egna kläder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!