Han blir Årets Företagare: "Känns hedrande"

"Det känns verkligen hedrande". Hans Sandin är glad över att ha blivit utsedd till Årets Företagare i Hultsfreds kommun.

Hasse Sandin, HS Powdercoating, blir årets företagare i Hultsfreds kommun och får ta emot priset på företagargalan i maj.

Hasse Sandin, HS Powdercoating, blir årets företagare i Hultsfreds kommun och får ta emot priset på företagargalan i maj.

Foto: Olof Carlson

Målilla2022-04-11 11:56

– Det är uppmuntrande, en boost för mig. Det är jätteroligt, säger han.

Vilket kan behövas, för just nu är det högtryck i verksamheten. Och mer är på gång. Förutom den nuvarande verksamheten i Målilla, har företaget också smygstartat i de nya lokalerna i Gårdveda.

– Där kör vi två dagar i veckan nu, säger Hans Sandin.

– Mer ska det bli, jag har nya kunder på gång. Men det tar lite tid att få upp farten.

Men vem den nya kunden är, ligger han dock lågt med i nuläget, men han räknar med att kunna berätta mer om satsningen inom en inte alltför avlägsen framtid.

Titeln "Årets Företagare" delas ut av den lokala företagarföreningen. Och ordföranden i föreningen, Robin Körner är mer än nöjd med valet av Hans Sandin.

– Han blev nominerad av många och vi i juryn tyckte det var ett riktigt bra val. Han kommer också från en företagarfamilj och det är en värdig pristagare, berättar Robin Körner.

undefined
Ett stort jobb har varit att renovera stolar för Rock City i Hultsfred, säger Hans Sandin.

Hans Sandin driver företaget HS Powdercoating i Målilla. Det har han gjort i många år vid det här laget.

– Jag började hemma redan 1998, berättar Hans Sandin.

– Då var det bara våtlack som gällde och jag var själv i företaget.

Sedan dess har utvecklingen gått framåt. I dag har företaget åtta anställda, som jobbar med både pulverlack och våtlack.

– På sikt ska vi bli tolv personer igen, som vi varit tidigare, säger Hasse Sandin.

Det var 2014 som verksamheten tog fart på allvar i och med att han köpte gamla Tallo-fabriken i Målilla och flyttade in. Han hade då också hunnit köpa företaget Legolack.

Vid det här laget har Sandin byggt upp en stabil kundkrets, med en lokal bas. Axipto i Målilla och Rosenfors Bruk är stora kunder. 

– Men vi jobbar mycket åt flera företag i Nybrotrakten också och åt möbeldesignern Blå Station i Åhus.

Mer är som sagt på gång. Men det är hemligt än så länge.

Sedan en tid tillbaka har HS Powdercoating också etablerat sig i Glamoxlokalerna i Gårveda, där det redan finns en komplett anläggning för pulverlackering och där har man smygstartat med ett par dagar i veckan.

Men för den skull överger man inte de gamla lokalerna, tvärtom, det är investeringar på gång där också.

Priset till Årets Företagare kommer att delas ut senare i vår vid kommunens företagargala som hålls nu i maj månad. Och det är ett i raden av utmärkelser som kommer att delas ut till olika personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!